Google Ses Tanıma Algoritması Ve SEO İlişkisi

Google Ses Tanıma Algoritması Ve SEO İlişkisi

Büyük bir öneme sahip olan ve gelişim kaydeden Google ses tanıma algoritması ve seo ilişkisi, sosyal medya pazarındaki yerini korumaktadır. Google’ın meşhur internet tarayıcısı Chrome güncellenmesi aksatılmadan yapılıyor. 25 sürümden fazla bir indirilme sunması da, Google’ın ne kadar önemli bir iş yaptığını kanıtlar niteliktedir. Farklı sürpriz ve yeniliklerle kullanıcılarını memnun etmek isteyen Google, Türkçe dil destekliği ses tanıma özelliğiyle de keyifli bir kullanım sunmaktadır.

Tarayıcı pazarındaki meşhur ve kullanım olanağı geniş olan Google Chrome, stabil versiyon ve en hızlı özelliklerde internet kullanıcılarına benzersiz fırsatlar getiriyor. Yeni versiyonundaki iyileştirmeler ve altyapısındaki sağlamlık sebebiyle de tercihler arasında önemli bir yer tutuyor. Sessiz eklenti kurulumunun önüne geçmek isteyen Google, 25 araç çubuğundan ibaret ufak yazılımlara izin vermekte ve zararlı unsurları ortadan kaldırarak güvenilirliği sağlamaktadır. Şimdi, Google ses tanıma algoritması nedir? Sorusunun ışığında sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Google Ses Tanıma Algoritması

Google’ın göze çarpan yeniliklerinden Web Speech API’nin Chrome’a uyarlanmasıdır. Konu için test sayfası ortaya çıkaran Google, mikrofon butonuna basıldıktan hemen sonra konuşmaları metine çeviriyor ve mail göndermeye imkan yaratıyor.

Sesli arama özelliğiyle birlikte, offline ses tanıma sistemi de incelenmesi gereken unsurlardandır. Ses tanıma uygulamaları ve ses asistanı yazılımlarını sürdüren Google, kullanıcılarına sesli arama özelliği taşıyan Google Voice kapsamından daha fazla gelişim içerisine girmiş gibi gözükmektedir. Çevrimdışı ses tanıma sistemiyle hizmet veren bu servisin, bulunan sistemden 8 kat daha hızlı arama performansıyla, kullanıcılara keyifli bir kullanım sunacağa benziyor. Bunun sonucu olarak da, Google ses tanıma algoritması seo uyumunun ihtiyacı belirgin bir hale gelmiştir.  Farklı özelliklerden biri olan 9toGoogle tarafından belirtilen sürümün ise %13.5 kelime hatası mantığıyla çalışması bekleniyor. Nexus 5 cihazında test edilen bu sistem, Android ses tanıma sistemlerinin özelliklerine ek bir katkı ve hatasız, hızlı bir niteliğe kavuşmasını amaçlamaktadır. Youtube’da bulunan 3 milyon anonim sesin, net ve keskin olmayan sürümü üzerinden bir algoritma olmasıyla da dikkat çekiyor.

Google Sesli Konuşma Tanıma Ve Kullanıldığı Servisler

Google firması tarafından sunulan ses tanıma algoritması, çeşitli servislerde de kullanılmaktadır. SEO pazarından nasibini de alan bu sistemler, sistematik bir işlevde ilerlediği sürece, kullanıcıları memnun edecek bir sektörü de beraberinde getirmektedir. Bu konu hakkındaki uzmanların belirli yazılım ve çalışmalarla gelişim gösterdiği açıktır.  Google ses tanıma algoritması seo yaklaşımında büyük bir öncelik olduğunu ve Google firmasının 2017 yılına kadar %30 oranında bir gelişim göstermesi sebebiyle, az hatalı çeviri hizmetleri de ortaya çıktığını söylemeliyiz.

Ses Tanıma Algoritmasındaki Gelişimler

Google’ın I/O konferansında belirtilen değerlendirmeler sonucunda, Google’ın gelişim kaydederek uygulama ve servisler hakkında verdiği bilgilere göz atmamız gerekiyor. Google firmasının ünlü araştırmacısı Jeff Dean’in belirttiği üzere; ses tanıma algoritmasındaki gelişimlerle birlikte, doğru ve başarılı sonuçların ortaya çıktığı belirtilmektedir.

Google Ses Tanıma Algoritması Ve SEO Kuralları

Google ses tanıma algoritmasındaki yanlış kelime hataları ve yazılımları, SEO mantığında uygun bir şekilde geliştirilmiştir. Kullanıcıların hatalı algılama ve yazı sorunları büyük bir sorun olmaktaydı. Ancak, özel bir öğrenme sistemine dayalı bu uygulama sayesinde, başarılı ve memnuniyet duyulabilecek sonuçlar da kullanıcıları sevindirecek faktörlerdendir. Google ses tanıma algoritması ve seo sistemiyle birlikte, Google firmasının başarılı ve gelişim kaydeden tutumu ise, hem SEO uzmanları, hem de internet kullanıcıları için ekstra bir takdiri hak ettiğini söylememiz gerekiyor.

Yazıya Alternatif Bir Seçenek: Google Ses Tanıma Algoritması

Google servislerinin başarıları ve müşteri odaklı çalışma prensibiyle birlikte, yazıdan hoşlanmayan veya pratik sonuçlar arayanlar için önemli bir gelişimde bulunmuştur. Google ses algoritması, sadece sesli konuşmayla birlikte Google servisindeki metinleri hazırlamaya yetebiliyor. SEO pazarının bundan olumlu yönden etkileyeceğini belirtirken, olumsuz ve negatif noktaları da es geçmemiz gerekiyor.

Google Ses Algoritması Uygulaması Nerelerde Kullanılmaktadır?

Google firmasının ses tanıma sistemi, ilk olarak Google Home akıllı hoparlöründe kullanılmıştır. Bununla birlikte, hem İOS, hem de Android sistemleri için ortaya çıkarılmış Gboard sanal klavyesinde, Google’ın mikrofon sembolünü görebileceksiniz. SEO açısından önemli bir noktada bulunan bu algoritma, sesli bir hizmet sunması ve hataların yoğunlukta ortaya çıkması sebebiyle, daha fazla önem kazanıyor ve ihtiyacının da büyüklüğünü gösteriyor.

SEO Ve Google Ses Tanıma Algoritması Ortaklığı

Sesli komut ve konuşmaların yazılı bir şekilde sunulabilmesi için, SEO uyumu ve pazarının devreye girdiği söylenebilir. Google dokümanlarında bulunan içerikler, kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde benimsenmektedir. Seo ve google ses tanıma algoritması ortaklığıyla birlikte, kullanıcılar için benzersiz sonuçların doğacağını da belirtmemiz gerekiyor. Tüm bu nedenler ışığında, devrim niteliğinde bir uygulama olduğunu ve SEO kurallarının ne denli ihtiyaç olabileceği de eklemek istiyoruz. Son olarak, Google ses algoritması, birçok insanın merakla beklediği ve önemsediği ender sistemlerden biri olacaktır.

Yorum yapın