2017 SEO TRENDLERİ

2017 SEO  TRENDLERİ

Her sene internette “Yeni yılda ne yapıyorsun?” Başlıklı yazılarla doludur. Bu yılı biz SEO açısından inceleyecek olursak 2017 SEO trendi yazımızı kesinlikle okumalısınız.

SEO’ in sürekli geliştiği, ancak hangi hızda olduğunu birçoğumuz kestiremez. Önümüzdeki yıllarda Google neye önem verecek biz neye göre önlem almalıyız. Neleri düzenlemeliyiz. Nelere dikkat etmemiz gerektiğini bildiren bir paylaşım yapacağız. Hazırsanız başlıyalım.

Schema

Schema

Şema işaretlemesi, en yeni arama trendleri ve Google değişiklikleri ile daha kritiktir. Şema Biçimlendirme programına aşina değilseniz, temelde arama motorlarının bu içeriğin ne olduğunu daha kolay tanımlayabilmesi için temel olarak web sitenizin öğelerini tek tek biçimlendirmenin bir yoludur . schema results.webp

Bu işaretlemeler yalnızca verilerinizin SERP’lerde doğru bir şekilde görüntülenmesini sağlamakla kalmaz aynı zamanda tıklama oranlarınızı da artırabilir. Sorguya bağlı olarak, Google sonuçlarda zengin snippet’ler görüntüleyebilir. Bu şekilde ne kadar çok bilgi ederseniz o kadar çok o tıklama çekersiniz.

Mobil Kullanım

Bu günlerde mobil duyarlı bir siteye sahip olmamanın biraz aptalca olacağına inanmak ya da inanmamakla birlikte, bu değişikliği uygulamamış birçok site hala mevcut. Mobil cihazlarda daha fazla arama yapılmaya başlandığında, mobil duyarlı bir siteye sahip olmak hiç bu kadar hayati öneme sahip olmadı. Kullanıcıları sitenizde tutmak için onları mobil uyumlu sayfalarla sunmanız gerekir; çünkü istedikleri içeriğe kolayca erişemezlerse, aradıkları sayfayı sonuç sayfasına geri atarlar ve aradıklarını rakiplerinizin sitelerinde bulmaya başlayacaktır. Müşterileri sitelerinizde tutmak, duyarlı bir tasarımın uygulanmasının tek nedeni değildir. Google, mevcut dizinini bölmeyi ve yakın gelecekte ayrı bir mobil dizin oluşturmayı planlıyor.

Mobil dizininin nasıl çalışacağı henüz belli değil, ancak Google’ın birincil endeksi olacağı belirtildi. Bu, yalnızca mobil uyumlu içeriği göstereceğine inanmamızı sağlıyor. Siteniz henüz yoksa, öncelikli listenize eklemek istediğiniz bir şey olabilir veya geride kalma riskini göze alırsınız. Hala fırsatınızı varken sitenizi mobil uyumlu hale getirmenizin tam zamanı eski yerinizi bir daha alamayabilirsiniz.

Sitenizin Hızı

Site hızı, SEO‘nun önemli bir bileşenidir. Siteniz iyi yağlanmış bir makine gibi çalışmıyorsa, kullanıcılarınız hayal kırıklığına uğrayacak ve terk edecektir. Bir saniyelik gecikmenin, dönüşümlerde% 7’lik bir azalmaya neden olabileceği söylenir.

Tıpkı mobil duyarlı tasarımlarla gördüğümüz gibi, site hızınızı artırmak yalnızca müşterileri sitenizde tutmanıza ve daha fazla dönüşüm sağlamanıza yardımcı olmakla kalmayıp, birincil derecelendirme faktörlerinden biridir. Google’ın ana hedefi, kullanıcılarına mükemmel bir müşteri deneyimi sunmaktır. Bunu, hemen yanıt süresi olan siteleri tanıtıyorlar.

Bir sürüş mesafesinde oturduğunuzu düşünün. Her dakika 5 gibi geliyor. Siteniz için de aynı şey geçerli, ancak dakikalar yerine saniye sürüyor. Kullanıcılar internette hızlanmaya alıştı. Ziyaretçilerinizi asmaya, bir sayfanın yüklenmesini beklemesine izin verirseniz, bekledikleri harika müşteri deneyimini elde etmiyorlar.

404 Veren Linkler

Artık sayfalar, kök etki alanınızdaki ancak iç sayfalardaki bir bağlantıyla sitenize bağlı olmayan sayfalardır. Belki sitenizi yeniden tasarladığınızda yönlendirilemeyen eski sayfalardır veya belki eski bir reklam kampanyasından uzun süredir unutulan sayfalardır.

Artık sayfalar, sitenizi tartabilir, çünkü sık sık, bunlar güncel değil, optimize edilmemiş veya sitenizdeki başka bir sayfanın kopyası.Bunları temizlemeden önce onları bulmalısın. Bunu yapmak için, Google’da sitename.com adresine bakarak arama işlemini gerçekleştirin. Dizine eklediğinizi kaç sayfa beyan ediyor? Bu sayı sitenizdeki gerçek sayfa sayısına yaklaşıyor mu?

XML Site Haritası

XML site haritası çoğunlukla gözardı edilen bir şeydir. Bu, bu öğeyi yöneten Yoast SEO gibi otomatik eklentilerden kaynaklanıyor olabilir ya da bazı insanlar onunla ne yapılacağından tam olarak bilmiyorlar.

Site haritanızı oluşturmak için bir eklenti kullanmıyorsanız ScreamingFrog gibi bir araç kullanabilirsiniz. Yeni, doğru bir XML site haritası oluşturmayı gerçekten basit hale getiriyorlar. Kullanabileceğiniz araçlara sahip değilseniz, Excel harika bir seçenektir.

Google, site haritanızın boyutunu sınırlar. Dolayısıyla, 50.000’den fazla URL’niz varsa bölümlere ayırmanız ve bir site haritası dizini kullanmanız gerekir. Böylelikle sitenize ait linklere daha hızlı bir şekile ulaşmış olacaksınız.

Yorum yapın