2017 Oyuncu Serisi En İyi Ekran Kartı Modelleri ve Özellikleri

Bilgisayarların önem verilen bileşenleri arasında yer alan ekran kartları her geçen gün biraz daha fazla ilgi görmeye başladı. Özellikle VR desteklerinin sunulmasının hemen ardından yeni ekran kartlarına gösterilen öneminde bir hayli artış gösterdiğini gördük. Sürekli yenilenen ekran kartı modellerinin yanı sıra ekran kartlarıyla beraber sunulan yeni nesil teknolojilerde epey bir öne çıkmaya başladı. Buraya kadar zaten sektörü takip eden hemen herkesin genel düşüncelerini ele aldık. Bu düşüncelerin dışında somut olarak ekran kartlarında nasıl bir değişim olduğundan söz etmek gerekiyor. Peki ekran kartlarında nasıl bir değişim söz konusu? 2017 Oyuncu Serisi En İyi Ekran Kartı modelleri hangileri? Tek tek Liste şeklinde gidelim.

Yenilenmiş Nvidia Titan XP

Çok kısa bir süre önce hatta 1-2 gün kadar önde tanıtılan ekran kartı modellerinden biri olan Nvidia Titan XP ekran kartları şu an için alanının en iyilerinden biri oldu. Nvidia’nın kendi ile yarıştığı modellerden biri olarak değerlendirilen ekran kartının özelliklerine geçelim.

Nvidia Titan XP

Teknik Özellikleri: Ekran kartında yenilenmiş Pascal mimarisi ve GP102 grafik birimi dikkat çeken ilk detay. Bunun dışında ekran kartlarının tepe modellerinden biri olmasını sağlayan yenilenmiş mimarisinin de ekran kartına etkisini unutmamak gerekiyor. Teknik özellikler kısmında öne çıkan bir diğer detay ise ekran kartlarının 16 nm üretim teknolojisine sahip olması. Toplam bellek miktarı 12 GB olan Nvidia Titan XP ekran kartlarının bellek teknolojisi ise GDDR5X. Markanın en yeni teknolojilerinden biri olarak dikkat çeken bellek teknolojisi epey bir yüksek performans sunuyor.

Çekirdek Sayısı: CUDA 3584 çekirdek

Laptop Desteği: Ne yazık ki bu seride sadece masaüstü kullanımlar destekleniyor. Ekran kartının mobil versiyonu tanıtılmadı. Zaten böyle bir ekran kartı için mobil versiyonda oldukça zor gibi gözüküyor.

Direct X Sürümü: 12.1

Open GL Sürüm: 4.5

Maksimum Güç: 250 Watt

Maksimum saat hızı: GTX 1080 Tİ serisinde bir farkı yok 1531 Mhz değerinde. Çekirdek hızı ise 1417 MHz.

Ekstra Teknolojiler: Ekran kartı içerisinde birçok ekstra teknolojide yer almakta. Öncelikle Nvidia’nın kendi yazılımları ile dikkat çekecek olan ekran kartının bunun dışında sunduğu diğer bir ayrıcalık ise 8K çözünürlüğe kadar destek sunması. Yeni nesil harici ekran kullanan kullanıcılar için oldukça önemli bir değer olan 8K değerinin yanı sıra ekran kartının tabi ki VR desteği de bulunuyor. Ayrıca 4K 60 Fps hızında oyun oynamak mümkün hale geliyor.

G3D Mark Skoru: 13.026

Gta 5 High grafik değeri: 101 FPS

Kartın Fiyatı: 1200 dolar

Nvidia GTX 1080 Ti

2017 Oyuncu Serisi En İyi Ekran Kartı modelleri içerisinde zirvedeki yerini Titan X modeline kaptırmış olsa da arasında çok kapsamlı farkların bulunmadığı bilinen modelin performans değerleri de oldukça tatmin edici.

Nvidia GTX 1080 Ti

Teknik Özellikleri: Yine Pascal mimarisine sahip olan kartlardan biri olan Nvidia GTX 1080 Ti ekran kartlarının özellikleri de Titan XP modelini pek aratmıyor. Kartların bellek kapasitesi 11 GB miktarında. Bellek teknolojisi kısmında ise yine diğer serilerde olduğu gibi GDDR5X teknolojisi kullanılmış ki bu teknoloji kart performansını üst düzeye taşıyor. Bit değeri de 352 bit olan ekran kartlarının bellek hızının da 11 Gbps olması mevcut ekran kartı teknolojilerinde en iyi modellerden birinin 1080 Ti modeli olmasını sağlıyor.

Çekirdek Sayısı: 3584

Direct X Desteği: 12.1

Open GL Sürümü: 4.5

Maksimum Güç: 250 Watt

Maksimum Saat Hızı: 1582 MHz

Ekstra Teknolojiler: Nvidia GTX 1080 Ti ekran kartlarında da birçok ekstra teknoloji mevcut bu teknolojiler arasında en çok öne çıkanlar VR desteği ve Ansel desteği. Maksimum olarak yine 8K desteği bulunan ekran kartının bunun dışında çoklu monitör desteği gibi destekleri de dikkat çeken detaylar arasında.

Ekran Kartının Fiyatı: 700 dolar

G3D Max Skoru: 13.008

Nvidia GTX 1080 Ekran Kartları

2017 Oyuncu Serisi En İyi Ekran Kartı modelleri içerisinde artık yavaş yavaş daha makul serilere doğru ilerlemeye devam ediyoruz. Diğer iki modelden farklı olarak biraz daha düşük bir seri olsa da genel ekran kartı serileri içerisinde açık ara en iyi modellerden biri olan GTX 1080 modeli de bu kartlardan bir tanesi.

Nvidia GTX 1080

Teknik Özellikler: GTX 1080 ekran kartlarının özellikleri biraz daha düşük. Ekran kartının içerisinde yine Pascal mimarisine yer verilmiş durumda. Pascal mimarisinin yanı sıra 8 GB bellek miktarıyla gelen kartların bellek teknolojisi ise diğer serilerden gördüğümüz GDDR5X bellek teknolojisi. Bellek hızında da bir düşüş söz konusu. 11 ve 11.4 Gbps olan iki ekran kartından sonra bu modelin bellek hızının 10 Gbps değerinde olduğunu görüyoruz. Fakat genel performans değerinde bu farklı çok hissetmiyorsunuz. Bir olarak 256 bit sunan ekran kartı genel değerlendirmede oldukça olumlu sonuçlar alıyor.

Çekirdek Sayısı: CUDA 2560

Maksimum saat hızı: 1733 MHz

Direct X Sürümü: 12.1

OpenGL Sürümü: 4.5

Ekstra Özellikleri: Nvidia yeni seri ekran kartlarında birçok oyun için maksimum performans sağlayan yazılımlar kullanıyor. Markanın bu seçimi GTX 1080 modelinde de karşımıza çıkıyor. Bu seride de VR desteği başta olmak üzere Vulkan Apı desteğinden tutunda Ekstra oyun senkron programları bile bulunuyor. Maksimum çözünürlük desteği de yine ilk iki ekran kartında olduğu gibi 8K miktarında.

Fiyatı: 500 Dolar

G3D Mark Skoru: 11.985

Nvidia GTX 1070 Serisi Ekran Kartları

2017 Oyuncu Serisi En İyi Ekran Kartı modelleri içerisinde yine üst sıralarda yer alan serilerden biri olan Nvidia GTX 1070 serisi ekran kartları özellikleri ile üst modelleri aratmıyor. Şu an için oyuncu bilgisayarlarında da en çok tercih edilen serilerden biri olarak biliniyor.

Teknik Özellikleri: Ekran kartının teknik özellikleri kısmında ilk dikkati çeken nokta kartların bellek tip. İlk serilerde bellek tipi olarak maksimum hız teknolojilerinin desteklendiği GDDR5X teknolojisi kullanılmıştı. Bu seride ise GDDDR5 bellek türü kullanılıyor. Biraz daha düşük ve maksimum hız desteği olmayan bir bellekten bahsediyoruz. Bunun dışında sunulan bellek miktarı ise 8 GB. Bellek hızına bakacak olursak 8 Gbps değerinde. Son olarak bit değerinin de 256 bit olduğunu belirtelim.

Çekirdek sayısı: 1920 CUDA

Maksimum saat hızı: 1683 MHz

Direct X Sürümü: 12.1

Open GL sürümü: 4.5

Ekstra özellikler: Nvidia 1070 ekran kartlarının içerisinde ne kadar yazılım desteği olduğunu tartışmaya bile gerek yok. Yukarıda üst seviye ekran kartı modellerinin içerisinde yer alan yazılım destekleri olduğu gibi bu seri içinde geçerli. Bunun dışında VR desteği ve 8K desteğinin de bulunduğunu eklemek gerekiyor.

Fiyatı: 380 dolar

G3D Mark Skoru: 10.906

Nvidia Geforce GTX 980 Tİ

2017 Oyuncu Serisi En İyi Ekran Kartı modelleri içerisinde yer alan modellerden bir diğer Geforce GTX 980 Tİ. Aslında geçen senenin modeli olarak gösteriliyor olsa da bir nesil arkadan gelmesine karşın tüm bu ekran kartı modellerine yetişen özellikleriyle listemizde yer alan 980 Tİ modeli halen piyasanın en iyi ekran kartları arasında yerini korumakta.

Teknik Özellikleri: Ekran kartında ilk değişiklik mimarisi kısmında. Tabi ki Pascal mimarisi biraz daha iyi ama bu seride kullanılan Maxwell mimarisi de Nvidia ekran kartlarını uzun süre taşımayı başarmıştı. Yine bu seride de Maxwell kullanıldığını görüyoruz. Toplamda 6 GB bellek miktarına sahip olan ekran kartlarının bellek teknolojisi ise GDDR5. Mimarisini saymaksak eğer tüm bu yönleriyle yeni ekran kartları olan 1070 serisinden biraz daha iyi bir modelin karşımızda olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında 384 bit desteğini de ekleyelim.

Çekirdek Sayısı: 2816 CUDA

Maksimum saat hızı: 1076 MHz

Direct X sürümü: 12.1

Open GL sürümü: 4.5

Ekstra Özellikler: 980 Ti ekran kartlarının asıl farkları ekran kartlarının yazılım desteklerinde ortaya çıkıyor. Yine hemen hemen tüm yazılımları desteklese de Nvidia’nın yeni nesle özel bazı yazılımları bulunmuyor. Bunun dışında maksimum olarak sunulan çözünürlük desteği ise 5K olarak belirlenmiş durumda.

Fiyatı: 650 dolar

G3D Mark skoru: 11.364

 

Yorum yapın