Site İçi Seo

Site İçi Seo Nedir?

Site içi  Seo sitenin  tasarım ve yazılım olarak seo kritlerlerine uyumlu olmasına denir. Site içi Seo  için ortalama 70 kriter bulunmaktadır. Bunların bir kısmı tasarımsal olabileceği gibi bir kısmı da yazılımsal olarak karşımıza çıkmaktadır.R10,wmaraci gibi sitelerde Seo analizi yaparak sitenizin site içi seo kriterlerinin hangilerine uyduğunu hangilerine uymadığı hakkında kaba bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

 

Başlıklar

Sayfa Başlığı

Blog yazılarımızın arama motorları cephesinde iyi sonuç vereceğini belirlemede gerçekten önemli bir rol oynayan, en önemli  site içi sayfa faktörü, başlığıdır. Başlıklı etiket başlangıcına doğru hedeflenen anahtar kelimeler veya ifade kullandığımızdan emin olmalıyız. Google, Yahoo ve Bing’de daha iyi sıralamalar elde etmek için aynı anahtar kelimeyi başlık etiketinde tekrarlamamalıyız. Anahtar kelimeyi tekrarlamak bizi spama düşürür ve Google tarafından cezalandırılabiliriz. Başlık Karakterleri uzunluğunu yalnızca 65 karakter ile sınırlamalıyız.

Alt sayfaların başlık yapısını genelde aşağıda vereceğim şekilde kurgulanır. Farklı kurgular da vardır. Tercih meselesi diyebiliriz.

*Yazı Başlığı                                İphone 7 Özellikleri

*Site İsmi – Yazı Başlığı           Ali Veli Kişisel Blog -İphone 7 Özellikleri

*Yazı başlığı-Site İsmi             İphone 7 Özellikleri –  Ali Veli Kişisel Blog

Bu tarz varyasyonları çoğaltabiliriz. Fakat yukarıda verdiğimiz örnekler en çok kullanılan örneklerden olduğu için sizlere de bu yapıyı öneriyoruz. Başlıklarınızın kısa olmasını tavsiye ederim. Başlık ne kadar kısa olursa Seo açısından kalitesi de o derecede yüksek olacaktır. Başlıkta anahtar kelimeyi de kullanmakta yarar vardır.

Başlık Etiketleri

Çeşitli başlıkları, alt başlıkları ve önemli noktaları vurgulamak için h2, h3 ve h4 gibi başlık etiketleri kullanmanız gerekir. Başlık etiketimiz, WordPress’ deki tek bir posta seviyesinde h1 etiketi olarak kullanılır. Dolayısıyla, blog yayın gövde bölümümüzde h1 etiketi kullanmamıza gerek yoktur. Ayrıca, olumsuz SEO uygulamaları olarak kabul edildiğinden, H2 veya H3 etiketlerini çok fazla tekrar etmeyin.

Tavsiyeler

**Her sayfada h1 etiketi mutlaka olmalıdır.

**Başlık etiketlerini kullanırken hiyerarşik yapıya önem veriniz.h1 den önce h2,h3,h4 gibi başlık etiketlerinin olmaması gerekir.

**Bir sayfada maksimum 1 adet h1 , 4 adet h2 ,4 adet h3 ve 6 adet h5 tavsiye edilir.

**Başlık etiketleri konu içeriğinden uzakta olmamalı, metinle iç içe olmalıdır.

Anahtar Kelime Yoğunluğu

Anahtar kelime yoğunluğunu diğer anahtar kelimelerinin karışımı ile% 1.5’e kadar tutmalısınız. Ana anahtar kelimenizi, ilk paragrafta bir kez, daha sonra son paragrafta, blog yayın içeriğinde düzenli olarak kullanmanız gerekir. Blog yazınızda önemli anahtar kelimeleri ve cümleleri vurgulamak için kalın, italik ve altı çizili kullanmalısınız.

Meta etiketleri

Blog yazınızın her biri ile benzersiz ve alakalı bir meta anahtar kelime ve meta açıklama eklemeniz gerekir. Yine, meta açıklama ve meta anahtar kelime bölümünde hedeflenen anahtar kelimenizi kullanmalısınız. Blog yazınız için özet olarak çalışan bir meta açıklama etiketi oluşturmalısınız. Meta açıklama uzunluğunu boşluklar da dahil olmak üzere 160 karaktere kadar sınırlamalısınız. Arama motorlarında daha iyi Tıklama Oranı (TO) için kullanıcı dostu meta açıklama etiketleri yazmalısınız. Dikkat çekici olması önemlidir. Araştırma yapan kişinin dikkatini çekip girmesi için önemlidir. Bing gibi birçok arama motoru hala meta anahtar kelimeleri tercih ediyor ancak Google zaten Meta anahtar kelimeleri için herhangi bir ağırlık yaşı vermediğini açıkça belirtti.

Resim Eklenmesi

Şimdi blog yayınınıza bir veya daha fazla resim ekleyin. Görüntü adının, resim alt metninin bir parçası olarak hedeflenen anahtar kelimeyi eklemelisiniz. Resimler kullanılabilirliği, blog içeriğimizi daha ilginç ve çekici hale getiriyor. Resim eklerken yalnızca küçük boyutlu görüntülere dikkat etmeniz gerekir. Büyük boyutlu resimlerin eklenmesi blogunuzun hızını yavaşlatacak ve bu günlerde Google’ın bloglarda sıralamalarını düşürecektir. Google, web sitesi hızlarını Google’ın organik arama sıralamasındaki faktörlerden biri olarak görmeye başlamıştır.(Page Speed Dikkat Edilmesi Gerekiyor )

Yazının Kelime Sayısı

Öncelike kısa yazmayı bir kenara koyun. Standart olarak, en az 700 kelime taşıyan blog yazı taslaklarını denemelisiniz. Mümkünse, niş içinde oldukça rekabetçi olan anahtar kelimeleri hedeflerken uzun ve iyi araştırılmış blog yayınları yazın doğal yazmaya çalınız. Size benden tavsiye hedeflenen anahtar kelimeyle ilgili diğer yayınları analiz edin ve ne eksik olduğunuzu ve gönderinizin, Google’daki ilk sayfada yayın sıralamasından daha iyi olup olmadığını öğrenin. SEO optimize edilmiş yayınlar için minimum kelime sayısı için sınır veya tam sayı yok, ancak ideal olarak bunu 400-500’den fazla kelimeyle saklıyorum.

Yazıya İçerik Linki Ekle

Ek sayfa sırası göndermek ve onlara trafik göndermek için blogunuzdan ilgili blog yayınlarına bağlanmalısınız. Blog gönderilerinin doğal olarak birbirine bağlanması, blog okuyucularınızın blogunuza daha fazla zaman ayırmasına yardımcı olur. Bu olay sitenize giren insanları sitenizde daha uzun durmasını  sağlayacak ve sitenizin hemen çıkma süresinde bir azalma olduğunu gözlemleyeceksiniz.

Seo Yazarından Sizlere Kısa Özet

Anahtar kelime yerleşimi

*Başlıktaki Anahtar Kelime

*Permalink anahtar kelimesi

*İlk paragraftaki anahtar kelime

*Resim alt etiketi içindeki anahtar kelime

*H2 veya H3’te Düzenlenen Anahtar Kelime

Diğer Faktörler

Meta başlığını 65 karakterden daha az kullanın

Meta açıklaması 150 karakterden daha az kullanın.

Herhangi bir Sosyal SEO eklentisini kullanıyorsanız, Facebook, Twitter için resim eklediğinizden emin olun.

Hemen çıkma oranını düşürmek için blog gönderileri sonrası gönderileri ilişkilendirin.

Yorum yapın