Resmi İşlemlerde Yaşadığınız Problemleri Bimer İle Çözmenin Yolları

Resmi İşlemlerde Yaşadığınız Problemleri Bimer İle Çözmenin Yolları

Başbakanlık genelgesi ile 2006 yılında faaliyete geçen tam açılımı Başbakanlık İletişim Merkezi olan Bimer vatandaşların tüm problemlerini çözmek amacı ile kuruluş kamusal hizmet aracıdır. Bilgisayarlardan mobil cihazlara kadar internet bağlantısı olan tüm cihazlar ile bu kamusal hizmetten faydalanılabilmektedir.

Bilindiği gibi 1982 Anayasası ile birlikte vatandaşların Dilekçe Hakkı Kanunu ve bilgi edinme hakkı kanunu ile kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili işlemlerindeki her türlü dilek şikâyet, öneri ve taleplerini karşılamak amacı ile BİMER sistemi vatandaşların hizmetine sunulmuştur. Başvuruların belirtilen ilgili kanunlar gereği vatandaşın hakkı olan konularda bilgisayar ortamında yapılan başvurulara çok kısa bir süre içerisinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca cevap verilmektedir.

BİMER’i Kimler Kullanabilir? Kullanmak için Gerekli Olan Şeyler Nelerdir?

Bimer son yapılan düzenlemeler ile e-devlete entegre olarak e-devlet sistemi üzerinden de vatandaşların hizmetine açılmıştır. BİMER’i tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kullanabilmektedir. BİMER’i kullanabilmek için BİMER’in e-devlete entegre olması nedeni ile vatandaşların bir e-devlet şifrelerinin olması gerekmektedir. E-devlet şifreleri PTT şubelerinden temin edilebilmektedir. E-devlet şifrelerini unutanlar yeni şifre edinmek için yine PTT şubelerinden yeni şifrelerini edinebilirler.

BİMER’i Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

BİMER başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli konu taleplerin, şikâyetlerin, önerilen olabildiğinde kısa ve özet halinde sunulmasıdır. Çok uzun bir metin yazmanın gereği yoktur. Önemli olan konunun özüdür. Kısa ve özet halindeki metinler görevliler tarafından daha çabuk değerlendirilerek talep sahibine dönüş daha kolay ve kısa sürede olmaktadır. Aynı zamanda BİMER’i kullanan vatandaşlar bilmelidirler ki BİMER bir devlet kuruluşudur ve yazılan metinlerin resmi bir dille yazılması gerekmektedir. Günlük yazışma dili ile gereksiz noktalama işaretleri ile yazılan dilekçeler dikkate alınmamaktadır.

Yorum yapın