Atlantik Okyanusuna Rüzgar Tribünleri Kurulmaya Başlandı

Atlantik Okyanusuna Rüzgar Tribünleri Kurulmaya Başlandı

Fosil yakıt tüketimi dünyanın iklim değerlerini bir hayli değiştirmeye başladı. Özellikle fosil yakıt tüketiminin ve karbondioksit salınımının giderek artmasıyla beraber küresel ısınma kavramının da bir hayli ön plana çıkmaya başladığını söylememiz gerekiyor. Durumun giderek kötüye gitmesiyle beraber özellikle kutuplarda hızlı bir erime başladığı haberleri de artık son dönemde en çok karşılaştığımız haberler arasında gösteriliyor.

Özellikle son dönemde yapılan haberlere bakacak olursak daha önce hiç rastlanmayan oranlarda bir erime söz konusu. NASA tarafından uydu taramaları sonrasında yapılan son açıklamaya göre -40 derecelerde olması beklenen kutupların -5 derecelere kadar sıcaklıklar görülmeye başladığı belirtilmişti.

Fosil Yakıt Alternatifleri Aranmaya Başladı

Kürsek ısınma seviyesinin ve kuraklığın ne derece artış gösterdiği artık tartışılmaz bir gerçek. Tabi durumun sürekli kötüye gitmesi ve sürekli olarak ısınma kapasitesinin de artmasıyla beraber birçok ülke bu konuda yeni çözümler aramaya başlamıştı.

Bu noktada genelde birçok ülke yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeye başladı. Güneş enerjisi, elektrik enerjisi derken son dönemin en gözde enerji üretimi ise bir başka yenilenebilir enerji olan rüzgar enerjisi oldu. Sadece ülkelerin değil Apple gibi dev firmalarında bu alana birçok yatırım yapmaya başlamasıyla beraber gündeme çıkmaya başlayan rüzgar panelleri için son adım ise Amerika’dan geldi.

Okyanusa Rüzgar Tarlası

Bu zaman kadar belki de yapılmış en ilginç rüzgar tribünü projelerinden biri olan rüzgar tarları sistemi de bu alanda atılan son adımlardan birisi oldu. Amerika’da yapılan çalışma sonrasında Atlantik Okyanusu üzerinde özel rüzgar panelleri kuruldu. Dev boyutlardaki rüzgar panellerinin özellikleri ve sağladıkları enerji ise şöyle;

Rüzgar panelleri okyanusun 50 km içerisinde yer alıyor;

Tribünler sıralı bir şekilde konumlandırılıyor

1 Rüzgar paneli üzerinde elde edilen enerji ise 1 gigawatt değerinde.

Tüm bu özellikleri ile beraber elektrik tarlası olarak da adlandırılan sistemin artan enerji ihtiyacını karşılamak için sayılarının da daha da arttırılması bekleniyor. Sistemin en çok eleştirilen yani ise okyanusun üzerine kurulu olması. Zira sistemin okyanusta her hangi zararlı bir etki oluşturup oluşturmadığı bilinmese de sayıların artmasıyla beraber okyanus yüzeyinin rüzgar gülü ile dolması tepki çekecek gibi.

Yorum yapın