Android “Uygulama Tercihlerini Sıfırla” nasıl yapılır?

Android “Uygulama Tercihlerini Sıfırla” nasıl yapılır?

Uygulama tercihi nedir, neden sıfırlamam gerekiyor? Android kullanıcılarının aslında sıklıkla başına gelen bir işlemden bahsetmek istiyoruz, bundan bahsetmeden önce uygulama tercihi nedir ve ne anlama gelir biraz bahsedelim.

Bir uygulamanın başlaması için sizin belirlediğiniz tercihlere uygulama tercihleri denmektedir. Bunun anlamı da şudur.

Bir dosyayı ilk defa başlattığınızda ve akıllı telefonunuz bu tür belgeleri okumak için varsayılan uygulamayı seçmeyi istediğinde o anı hatırlıyor musunuz? Örneğin bir PDF dosyasını açmak için cihazınızda birden fazla uygulama olabilir, bu durumda Android sizden hangi uygulamayı kullanmak istediğinizi soracaktır.

Bu aşamada ne yazık ki, yanlış bir uygulamayı seçtiniz ve artık her uygulamayı açtığınızda, bir daha sormamaya başladı ama siz fikrinizi değiştirdiniz. Peki, nasıl geri alacağını merak ediyor musunuz?

Merak etmeyin, sadece bunun için cihazınızı hard reset atmanıza gerek yok. Yaptığınız bu tercihi hard reset atmadan yani telefonunuzu sıfırlamadan, geri alabilirsiniz.

Burada yapmanız gereken sıfırlama işlemi “Uygulama Tercihlerini Sıfırlama” işlemidir. Peki, bunu nasıl yapabilirim?

Akıllı telefonunuzdaki uygulama tercihlerini neden sıfırlamalısınız?

Bir uygulama kötü bir performans gösteriyorsa, kararsız kalıyor veya sıklıkla kilitleniyorsa, daha iyi çalışmasını istiyorsanız, sadece bir uygulama için telefonunuzu sıfırlamanıza gerek kalmaz, uyulama tercihlerini sıfırlayarak , sizin veya sisteminizin sizden izin alarak yapmış olduğu tüm ayarları bu şekilde sıfırlayabilirsiniz..

Bu sıfırlama işlemi ile uygulamayı ilk yüklendiği haline döndürmeniz mümkün olacaktır. Bazı uygulamalar geçici dosyalar kullanırlar, genelde internet tarayıcıları Chrome, Safari, Firefox vb. bu uygulamaların kararsız kalması durumunda “uygulama tercihlerini” sıfırlamadan önce geçici dosyaları yani önbelleği silmeyi denemelisiniz.

Bu tarz uygulamalarda bunu yapmadan sıfırlama yaparsanız uygulama üzerindeki tüm kayıtlı verileriniz de gideceği için, ilk olarak ön belleği temizleyin.

Eğer sorununuz çözülmez ise, uygulama tercihlerini sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Uygulama tercihlerinizi sıfırlamanız durumunda yapılacak olan işlemden, telefonunuzdaki veriler etkilenmez, herhangi bir veri kaybı yaşamazsınız.

Ancak ön ayarlı uygulamalar, Chrome, Safari vb. uygulamalarda örneğin kayıtlı şifreleriniz, temalarınız vb. veriler uygulamanız sıfırlanacağı için kaybolacaktır ve yeniden yapmanız gerekecektir.

Uygulamanız kameranıza veya SMS’lerinize erişmeyi isterse, bir kez daha izin vermeniz gerekir. Bundan sonra bu makalenin en önemli kısmına geçebiliriz.

Android Uygulama Tercihlerini Sıfırlama

Bunun için sadece Uygulama tercihlerini sıfırlamanız yeterlidir. Bu eylem sadece bu özel sorundan kurtulmanıza yarar ve bu sorunu kolayca çözmenize yardımcı olur. Şimdi bunu nasıl yapabilirsiniz onu anlatmaya geçelim.

Öncelikle, Ayarlar’a gidin ve Uygulamalar’ı seçin.

Uygulamalar” terminolojisi bazı cihazlarda farklı olabilir. Olabilir Uygulama Bölümü /

Uygulamalar ve Bildirimler / Yüklenen Uygulamalar vb. Buradaki ibareler kullandığınız mobil telefonun marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir.

Sağ üst köşedeki Üç nokta menüsüne dokunun.

Kullanılabilir seçenekler arasından “Uygulama Tercihler Sıfırla ” seçeneğine dokunun.

Uyarı bildirimini okuyun ve devam ederek işlemi bitirin.

sıfırlama

 

Yapmanız gereken işlem bu kadar, artık bu uygulamada yapmış olduğunuz tüm seçenekler sıfırlanmış olacaktır.

Uygulama Tercihleri ​​Sıfırlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Sıfırlama işlemine başlamadan bilmeniz gereken bir kaç nokta bulunur. Bundan önce, uygulama tercihlerinin sıfırlanmasının geri alınmasının imkânsız olduğunu bilmelisiniz.

Bu yüzden sıfırlamaya başlattığınızda geri alınamayacak şekilde fabrika ayarlarına döner ve uygulamayı ilk haline döndürür.

Eğer bu uygulamada devre dışı bıraktığınız bazı öğeler veya izinler de varsa bunlar otomatik olarak etkinleştirilir. Bunları da öğrendikten sonra artık dilediğiniz size sorun olan uygulamaları sıfırlamaya hazırsınız demektir.

Yorum yapın