Android Hafıza Arttırmanın Yolları

Android Hafıza Arttırmanın Yolları

Android işletim sistemi için depolama alanını arttırmanın yollarını paylaşıyoruz. Android hafıza arttırma yolları nelerdir? Akıllı telefon hafızası nasıl arttırılır? Sorularına cevap arıyoruz.

Günümüzün en popüler mobil işletim sistemi olan Android, sadece mobil alanda değil, tüm cihazlar ile karşılaştırıldığında dahi en fazla kullanılan işletim sistemi olarak dikkat çekmekte. Şuan da piyasadaki akıllı telefonların çoğu Android işletim sistemine sahip.

Her telefonda ve işletim sisteminde olduğu gibi Android işletim sistemi kurulu cihazlarda da zaman zaman dosya yığıntıları oluşup telefonda adeta yer kalmayabiliyor. İşte Android, bu gibi durumlarda da çok pratik bir işletim sistemi. Çünkü Android hafızasını arttırmanın yöntemleri son derece basit. Dilerseniz bu yöntemleri sizler için bir bir sıralayalım;

Gereksiz Uygulamaları Silin

İlk olarak uygulamalarım alanından ihtiyacınız olmayan uygulamaları silmek ile işe başlayın. Özellikle bazı akıllı telefonlarda varsayılan olarak kurulu pek çok lüzumsuz uygulama vardır. Bunları siliniz. Tabii bazı varsayılan uygulamaları silmenize eğer cihazınız root edilmemiş ise sistem izin vermeyecektir. Bu gibi durumlarda en azından o uygulamanın verilerini silip devre dışı bırakabilirsiniz.

Dosya Temizliği Yapın

Her telefonda dosya yöneticisi alanı vardır. Bu dosya yöneticisi alanı tıpkı bilgisayarınızın `Bilgisayarım` isimli bölümüne benzer. Kritik pek çok dosya ve kullanıcının depoladığı pek çok dosya buradadır. Öte yandan bu dosya yöneticilerinde yedek dosyalar saklanır. Her Android cihaz çekilen fotoğrafları ve benzeri belgeleri dosya yöneticisinin belli bir bölümünde yedek olarak bulundurur. Bu yedekleri düzenli olarak silmenizde fayda var. Siz yedekleri sildikçe cihazınızda ciddi ölçüde yer açılacaktır. Yedeklenen dosyaları bulmak için gizli dosyaları göster seçeneğinin  aktif olduğundan emin olun. Yedeklenmiş dosyalar gizli klasörlerde yer alacaktır.

Tabii eğer tek tek yedeklenen dosyalarla ve bazı çerezlerle uğraşmak istemiyorsanız bir yardımcı uygulama da indirebilirsiniz. Mesela Ccleaner uygulaması telefonunuzu temiz tutmanıza yarıyor.  Bu uygulama cihazınızda ihtiyaç duymayacağınız dosyaları, çerezleri silerek sizi büyük bir yükten kurtararak telefonunuzun hafızasını genişletiyor.

Harici Hafıza Kartı

Eğer cihazınızda bir harici hafıza kartı bulunmuyorsa kullanmanızı öneririz. Harici hafıza kartları sayesinde depolama alanı hususunda oldukça rahat edersiniz. Mesela 8 GB hafıza kartı alıp taktığınızda dosya yöneticisinden istediğiniz dosyaları hafıza kartına aktararak büyük bir alan kazanabilirsiniz. Hatta bazı Android telefonlarda uygulamalar bile dahili depolama alanından hafıza kartına aktarılabiliyor.  Hafıza kartlarının fiyatları da epey ucuzdur. Tabii yine de bu fiyatların GB değerleri ile doğru orantılı olduğunun altını çizelim.

Bulut Depolama Servisleri

Günümüzde özellikle mobil platformlar için bulut depolama servisleri kurtarıcı niteliğindedir. Güvenilir bir bulut depolama servisi kullanarak dosyalarınızı online olarak saklayabilir, böylelikle telefonunuzu büyük bir yükten kurtarabilirsiniz. Ancak şunu da ifade etmekte yarar var; Bulut depolama servisleri telefonunuzdaki mobil veriyi ciddi ölçüde sömürüyor. Eğer sınırlı bir internet bağlantınız var ise bulut depolama servisleri başınıza iş açabilir.

Çevirimiçi Müzik Uygulamaları

Pek çok insan genellikle müzikleri telefonuna indirerek veya bilgisayarından aktararak dinlemeyi tercih eder. Oysa bu müziklerin telefonunuzda yer kaplamasına gerek yok. Çevrimiçi müzik uygulamaları sayesinde telefonunuzu işgal etmeden müzik dinleyebilirsiniz. Tabii bunun için yine internet bağlantınızın güçlü olmasını, internet paketi hususuna dikkat etmenizi öneririz.

Yorum yapın