2017 Honda Civic Hatchback Özellikleri ve Satış Fiyatı

Otomobil dünyasının en büyük etkinliklerinden biri olan Cenevre otomobil Fuarı birçok yeni otomobil modeli ile beraber bu senede ilgi odağı olmayı başardı. Sunduğu ayrıcalıklı teknolojilerle beraber araç teknolojisi konusunda birçok yeni sistemi sürücülere sunan araçların boy gösterdiği fuarda en dikkat çeken modeller ise çok tutulan serilerin yeni versiyonları oldu.

 

Hem daha düşük bir fiyat aralığına sahip olması hem de çok satan modeller olması bu modellerin epey bir öne çıkmasını da sağlamakta. İşte bu şekilde en çok satılan araçlardan biri olan Honda Civic Hatchback modelinin yeni versiyonu da beklendiği gibi en çok ilgi alan modellerden biri olduğunu da söylemek gerekiyor. Peki geçen sene en çok satan araçlardan olan Honda Civic Hatchback modelinin yeni versiyonunda nasıl farklılıklar dikkat çekti? Yeni modelin özellikleri neler?

2017 Honda Civic Hatchback Serisinde Görünümde Neler Değişti?

Yeni modelde ilk değişimleri dış tasarım kısmında görmek mümkün oluyor. Dış tasarım konusunda ilk olarak arka tamponda yer alan alt kısım mini farlarında farklılıklar sunan aracın biraz daha keskinleştirilmiş hatalara sahip olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Özellikle arka bagaj kısmında net bir şekilde ortaya çıkan tasarım ayrıntılarının yan ve ön kısımda da kendisini gösterdiğini söylemek yanlış olmaz. Bunun dışında genel olarak ise modelin biraz daha yere yakın olduğunu da eklemek gerekiyor.

2017 Honda Civic Hatchback

2017 Honda Civic Hatchback Motor ve Performans Değerleri

2017 Honda Civic Hatchback aracı tıpkı eski serilerde olduğu gibi performans değerleri ön planda olan bir araç olarak sunuldu. Yani standart bir aile arabası ya da standart bir Hatchback aracı ile karşılaştırdığımızda bu seri motor olarak da beygir gücü olarak da daha öne çıkan bir modeldi. Yeni serisi de bu fark olduğu gibi korunmuş durumda. Yine 2017 Honda Civic Hatchback serisi yüksek performans değerleri ile öne çıkan modeller olarak değerlendirilmekte.

Birçok farklı motor seçenekleri olmasına karşın aracın şu an için ülkemizde de tek bir motor seçeneği duyurulmuş durumda. Duyurulan modelde 7 ileri otomatik vites seçeneği yer alıyor. 7 ileri vites seçeneği dışında 1.5 litre hacme sahip olan küçük ama güçlü bir motor kullanımına da yer verilmiş durumda. Benzinli olarak gelen motorun beygir gücü ise 182 beygir olarak açıklandı. VTEC teknolojisine sahip olan motorun bunun dışında çok fazla detayı ise bulunmuyor.

Henüz performans değerlerinin de paylaşılmadığı motor seçeneklerine daha sonra birçok yeni seçeneğinde eklenmesi bekleniyor ki zaten fuarda da bu yeni teknolojilerle beraber yeni motor seçenekleri de tanıtılmıştı. Hemen belirtelim ülkemizde de bu motor seçenekleri satışa çıkacak olan seçenekler.

2017 Honda Civic Hatchback

2017 Honda Civic Hatchback Serisinde Yer Alacak Teknolojiler

Hangi pakette hangi teknolojiler sunulacak söylemek oldukça zor fakat genel olan 2017 Honda Civic Hatchback içerisinde yer alacak olan sistemlerde belli. Adaptif özellikli hız kontrol sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto destekleri, Honda Display sistemi, şerit takip sistemleri, elektronik fren ve fren destek sistemleri, yokuş kalkış desteği gibi teknolojilerin araçların içerisinde yer alması bekleniyor. Fakat dediğimiz gibi hangi teknolojinin hangi araç içerisinde yer alacağı şu an netlik kazanmış değil.

2017 Honda Civic Hatchback Fiyatları

Son olarak duyurulan 1.5 litrelik modelin fiyatının belli olduğunu ekleyelim. Aracın fiyatı ise 100 bin 900 TL olarak açıklandı. Ülkemizde satış fiyatı bu kadar olan aracın başlangıç fiyatları varyasyonlara göre ise değişiklik gösterecek gibi duruyor.

Yorum yapın