2017 Bugatti Chiron Dünyanın En Hızlı Arabası Mı Olacak?

Her sene yenisi düzenlenen otomobil fuarlarında en lüks otomobiller bu sene düzenlenen fuarlarla ortaya çıktı. Ferrari serisinin yeni araçları, Mercedes’in yeni araçları, BMW tarafından sunulan konsept araçlar ve lüks otomobiller derken bu sene teknolojinin sınırlarını zorlayacak olan araçlar piyasaya sürülecek gibi. Tüm bu modeller arasında en çok dikkat çeken araç ise 2017 Bugatti Chiron modeli oldu.

Bir önceki nesil olan Bugatti Chiron serisinde de dünyanın en hızlı araçlarından biri olma unvanını elde eden marka bu seneki yeni 2017 Bugatti Chiron modelinde de en başarılı ve bu kez dünyanın en hızlı araçlarını piyasaya süreceğini açıkladı. Yapılan açıklamanın hemen ardından söz konusu araçların tüm özellikleri de ortaya çıktı. 2017 Bugatti Chiron serisinin özellikleri ise şimdiden kendisine hayran bıraktı. Aracın özelliklerine geçecek olursak ilk olarak işe rekorlar kırılmasını sağlayan motorlarla başlayalım.

Yeni Nesil Güçlü Aynı Zamanda Tasarruflu Motor

2017 Bugatti Chiron serisinin en başarılı yönü tabi ki araçların motoru oldu. Dünyanın en hızlı arabasını üretme gibi bir iddiaları olan markanın bu seride yer verdikleri motor teknolojileri de kendisini kanıtlamakta. İlk olarak yeni modelde W16 tipinde turbo enjeksiyonlu bir motora yer verildiğini belirtelim. Bunun dışında aracın en büyük artısı motorların 8 litre olması. Yani maksimum performans değeri için beklenen hemen her değer sunulabiliyor.

8 litre olan motorun toplam beygir gücü ise 1.500 beygir. Bu beygir gücü daha önce rastlamadığımız bir seviyede bir güç açığa çıkarıyor. Zaten motorun 8 litre olmasının sağladığı en büyük avantajda bu. 1500 beygir güce sahip olması araçların maksimum hız değerini en üst seviyelere çıkarıyor. Fakat bunun dışında asıl merak edilen 2017 Bugatti Chiron serisinin hızlanma oranının ne kadar olacağı. Hızlanmasının ne kadar yüksek olacağı merak edilen aracın bu değerini ortaya koyan veri ise tork miktarı oldu. Son olarak Ferrari araçlarında gördüğümüz maksimum tork miktarını bir seviye daha arttırmayı başaran Bugatti tork değeri olarak da 1600 Nm tork sunuyor.

 

Birazdan yeni nesil aracın hızlanma değerlerini verdiğimizde bu tork miktarının ne kadar etkili olduğunu daha iyi anlamış olacaksınız. Bunun için öncelikle 0-100 km arasındaki değerlere bakmak gerekiyor. 0-100 hızlanma değeri ise 2.5 saniye gibi oldukça kısa bir süre. 200 km hıza da toplamda 6.5 saniye içerisinde ulaşabilen 2017 Bugatti Chiron serisinin performans verileri hakkında bilinmesi gereken son nokta ise maksimum hızının 420 km değerinde olması. Maksimum hız alanında bu bir rekor bunu da ekleyelim.

2017 Bugatti Chiron Motorlarında Bilinmesi Gerekenler: 1500 beygir gücü, 1600 Nm tork ve 8 litre hacim.

Daha Ağır Ama Daha Hızlı Bir Seri

2017 Bugatti Chiron motorundan bahsedip yenilenmiş tasarımdan söz etmezsek yanlış olur. Bu seride tasarım değişikliklerinin ana nedeni modelin aerodinamik dengelerinin değiştirilip daha yüksek hız sağlanması ve aynı zamanda daha fazla denge sağlanması. Bunun için öncelikle ön kısımda çok geniş ızgaraların bulunduğu gözleniyor. Çok daha derin bir aerodinamik sistemi sunan ön ızgara tasarımı yan ceplerde de aynen devam ediyor. Aracın yan kısımlarında derinliğinin epey bir artış gösterdiği geniş havalandırma deliklerini görüyorsunuz ki bu motor soğutma sistemlerinde oldukça etkili olmakta.

Zaten 1500 beygirlik gücü soğutmak için bu şekilde bir sistem kullanmak gerekiyor. Ön kısımda dikkat çeken bir başka ayrıntı olarak ise geniş derinliğe sahip olan gündüz LED farklarını gösterebiliriz. Arka kısma geçtiğinizde ise tamamen değiştirilmiş bir Bugatti yüzü görüyorsunuz. Daha fütürist bir tasarıma sahip olan arka kısımda ortalanmış olan geniş egzoz yuvaları da dikkat çeken başka bir detay. 1.995 kg seviyesine kadar ulaşan ağırlığın yanı sıra son olarak tasarımda kullanılan karbon fiberin etkisinin de bir hayli fazla olduğunu da belirtelim.

İç Tasarım Detayları Nasıl?

Dış tasarım kısmında uzun uzun bahsettikten sonra iç tasarım detaylarından da biraz bahsedelim. Tamamı deri olan bir seri olarak gelen araçların direksiyon simidinden tutun koltuk döşemelerine kadar deri kaplamaları görebiliyorsunuz. Ekstra olarak metal malzemelerinde kullanıldığı iç kısımda deri ağırlıklı bir tasarım hakim. Tabi ki malzeme kalitesi noktasında konuşmaya bile gerek yok. Şimdiye kadar piyasada yer alan en iyi otomobil serilerinden bahsediyoruz.

Tasarım hakkında bilinmesi gerekenler: Daha geniş hava ızgaraları, daha yüksek aerodinamik sistem, daha ağır bir seri, karbon fiber ağırlıklı tasarım.

İç Donanımda Kullanılan Ekstra Sistemler

Tasarım ve motorun dışında araç içerisinde de dikkat çeken birçok yenilik var. 2017 Bugatti Chiron içerisinde en çok dikkat çeken yenilik ise orta konsolun tamamen değiştirilmiş olması. Diğer araçlarda olduğu gibi orta konsol kısmında yeni bir ekran sistemi bulundurmayan aracın bu ekranları sürücü tarafına taşınmış durumda. Analog olarak hız göstergelerinin yer aldığı sürücü kısmında 3 ekran ile karşılaşıyorsunuz.

Ana ekranda hız ve araç bilgilerine yer verilirken bir diğer ekranda aracın tüm istatistiklerini görebiliyorsunuz. Bu noktada bir sınır yok. Aracın lastik bilgilerinden tutunda hızlanma dengesine kadar hemen her konu hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Doğrudan sürücü kısmında yer alan bu bilgilendirme ekranları sayesinde sürücü aracın anlık değerlerinde de değiştirmeye gidebiliyor. Çok detaylı bir bilgilendirme ekranından söz edebiliriz. Bunun dışında hem direksiyon arkasında hem de orta kısımda yarı otomatik vites sistemi yer alıyor.

7 ileri vitesi bulunan 2017 Bugatti Chiron serisinin tam otomatik modeli ise bulunmuyor. Bunun dışında son olarak iç teknoloji konusunda direksiyon üstü kontrol setlerinden bahsedelim. Aracın motor çalıştırmasından tüm kontrol sistemlerine kadar direksiyon üzerinde yer alan düğmeleri kullanabiliyorsunuz. Sürücünün yüksek hızlarda bile kontrollerini sağlamasını ve aracın kontrolünü kolayca oluşturmasını sağlayan sistemde rahat kullanım için direksiyonun alt kısmı ise düzleştirilerek kullanılmış durumda.

İç Teknolojiler İçin Bilinmesi Gerekenler: Direksiyon üzerinde detaylı kontrol, deri kaplamalar, sürücü kısmında detaylı bilgilendirme ekranları, özel vites fonksiyonları

2017 Bugatti Chiron Rekor Satış Fiyatı

Bu tür bir aracın elbette ucuz bir model olmayacağını rahatlıkla anlayabiliyoruz. Rakiplerine göre seri bir tık beklenenden bile fazla ücrete sahip. Satış fiyatı için düşünülen rakam konusuna 2.4 milyon Euro açıklamasını yapalım. Rekor satış rakamına karşın aracın şimdiden müşterileri de hazır. Sadece 500 adet üretilecek olan 2017 Bugatti Chiron bakalım otomobil dünyasında nasıl bir etki yaratacak.

Aracın Ronaldo İle Çekilmiş Tanıtım Filmini Aşağıda Bulabilirsiniz.

Kısa süre önce yayınlanan yeni reklam Filmini ise aşağıdan bulabilirsiniz

 

Yorum yapın