ZTE Grand X 4 İncelemesi

ZTE Grand X 4 İncelemesi
Bir akıllı telefon üreticisinden ziyade Çin’de lider telekomünikasyon şirketi olan ZTE kendi hizmet ve ürünlerinin satışını daha fazla gerçekleştirmek için kendi cihazlarını üretmeye başlamıştı. Ürettiği cihazlar ise orta segment modeller olmasına karşın hem Asya’da hem de Amerika’da ciddi satış rakamlarına ulaştı. Cihaz havuzuna en son katılan akıllı telefon ise ZTE Grand X 4 oldu. Şuan için Türkiye pazarında perakende firmalarının raflarında olmamasına karşın internet üzerinden ülkemize getirilerek kullanılabiliyor. Diğer ZTE modelleri gibi ZTE Grand X 4’te orta segment bir model ama fiyat/performans kıyaslamasında rakiplerini geride bırakıyor. İsterseniz cihazın detaylı incelemesi birlikte yapalım ve kararı ona göre sonuca bağlayalım.

 

Android işletim sistemini kullanan ZTE Grand X 4 tek renk seçeneği yani siyah renk ile piyasaya merhaba diyor. Cihazın ekran özelliklerine bakacak olursak 5.5 inç ekran boyutuna sahip ve 720 x 1280 piksel ekran çözünürlüğü bulunuyor. Cihaz ekranın 267 ppi piksel yoğunluğu biraz düşük gelsede orta segment hatta giriş seviyesi modeline yakın olduğunu düşünürsek bu konuda pekte eleştiri yapmak doğru olmaz. Goriila Glass 3 teknolojisini kullanan ZTE Grand X 4’ün ekranı çizilmelere karşı oldukça dayanıklı olarak geliştirilmiş.

Cihazın 13 MP arka ana kamerası yer alıyor . LED flaş dışında ayrıca kameranın donanımsal ve yazılımsal olarak pekte fark yaratan bir özelliği bulunmuyor. Cihazın 5 MP’de ön kamerası bulunuyor görüntülü konuşma yapılabiliyor.

Donanımsal detaylara göz attığımızda Qualcomm Snapdragon 425 sistem yongası ve 4 çekirdekli 64-bit ARM Cortex-A53 işlemcisi bulunuyor. Hemen hemen diğer özelliklerin yanı sıra donanımsal olarak kendini biraz ön plana çıkarak ZTE Grand X 4 bu konuda biraz olsun artı puan alıyor.  2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı diğer donanımsal özelliklerinin başında geliyor ayrıca depolama alanının micro SD kart kullanılarak 64 GB’a kadar çıkartılabildiğini eklemeden geçmeyelim.

Çoğu özelliği cihazı aslında orta segment modeli yerine giriş seviyesi bir model gibi gösterse bile donanımsal olarak güçlü bir telefon olduğunu görüyoruz o yüzden küçük bir batarya cihazın şarjının kısa zamanda bitmesine neden olacağından cihazın geliştiricileri 3140 mAh gücünde ki batarya ile doğru ve net bir karar vererek cihazın şarj süresinin 2 güne kadar kullanılabilir.

Hücresel verisi LTE Cat 4 ile 4G bağlantısını destekleyen ZTE Grand X 4 temel diğer bağlantı özelliklerini de içerisinde barındırıyor.

ZTE Grand X 4’ın artı ve eksi yönlerinden biraz bahsedecek olursak; Çin çıkışlı telefonlar genellikle artık Çift SİM kart özelliğiyle geliyor ancak bu akıllı telefonda böyle bir durum yok ancak bu özelliğin olmaması eksi bir yönmü diye sorarsanız kimi için evet ama kimi için ise önemsiz bir detay olabilir. Cihazın birçok bağlantı özelliğini olduğunu söyledik ancak günümüzün en önemli bağlantı teknolojilerinden olan NFC ZTE Grand X 4’te bulunmuyor. Cihaz hafif değil ayrıca boyutuna göre ve rakiplerine göre oldukça ağır gibi gözüküyor genel olarak telefonun eksi yönleri bu şekilde. Artılarından biraz bahsedecek olursak tasarımsal olarak genel bir eksiklik var gibi gözüküyor yine aynı şekilde ekran özellikleri de bizi pek memnun etmiş değil. Donanımsal olarak cihaza detaylı bir şekilde baktığımızda zaman umut verici detaylar ortaya çıkıyor, işlemcisi oyun severler için gayet güzel performans sunacak şekilde tercih edilmiş ancak depolama alanı 16 GB kullanıcıya ise yaklaşık sadece 11 GB kalıyor bu alanı artırabildiğimiz için depolama alanını eksi yön yerine artı bir yön olarak bakmak daha mantıklı.

ZTE Grand X 4’ün fiyatına baktığımız zaman 130 dolar olduğunu görüyoruz gümrük vergisiyle birlikte bu rakam 150 dolara çıkıyor yani tl karşılığıyla 550 tl civarında özellik bakımından bu tarz aynı fiyata ürün bulmak mümkün ancak cihazın donanımsal olarak biraz daha güçlü olması tercih sebebi olabilir.

Yorum yapın