HTC Bold İncelemesi

HTC Bold İncelemesi
Son dönemde pekte ön planda olmayan HTC yeni modellerini piyasaya sürmeye devam ediyor.  Tayvanlı akıllı telefon üreticisi orta segment modellerinde ki başarısızlığı yüzünden bir türlü karlılık elde edememişti ancak artık orta ve giriş modellerinin yanı sıra üst seviye modellere yoğunlaşan HTC yeni modeli HTC Bolt ile başarı elde etmek istiyor. Telefonun isminin Bolt olması bize doğrudan hızı aklımıza getiriyor ancak tabiki sadece isimle bir çağrışım oluşturmak HTC için şuan bir çıkış yolu değil ama özellik açısından bizlere bir şeyler vaad ediyorlarsa gerçekten bir dönüş yolu olabilir ve 2017 yılında bir yukarı yönlü ivme yakalayabilirler. İsterseniz hız canavarı HTC Bolt’un özelliklerine ve incelemesine birlikte bakalım.

 

HTC Bolt’un tasarımsal ve genel yapısıyla başlayalım. Android 7.0 işletim sistemini kullanıyor ve HTC’nin olmazsa olmaz ekran arayüzü HTC Sense ile diğer akıllı telefonlardan kendini ayırıyor. 174 gram ağırlığının olması biraz hayal kırıklığı çünkü hemen hemen aynı tarz cihazlar 150 gram ağırlığında bulunuyor yani cihaz rakiplerine oranla tam 25 gram daha ağır küçük bir rakam gibi gözükse de farklı detaylarla bu rakam ciddi olarak yorumlanabilir. Ana gövdesi alüminyumdan tasarlanan HTC Bolt suya karşı dayaklı ve bu özelliği için bir sertifikası bulunuyor. Siyah ve gümüş olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle piyasaya sunulmuş durumda. Dizayn olarak önceki HTC modellerine göre farklılıkları bulunuyor ancak cihaza detaylı bir bakış attığımız zaman Samsung modellerini andırdığını rahatlıkla fark edebiliyoruz.

Ekran özelliklerinde ise 5.5 inç ekran boyutu ve 1440 x 2560 piksel ekran çözünürlüğünün yanı sıra 534 ppi gibi ultra yüksek piksel yoğunluğunun olduğunu görüyoruz bu özellikleri sunması kuşkusuz cihaz için öncelikli bir tercih sebebi olabilir. Süper LCD ekran teknolojisi ile artık cihaz kendini tamamen diğer rakiplerine göre çok farklı bir konuma taşıyor. Gorilla Glass 5 ise camının çok daha dayanıklı olmasını sağlıyor.

HTC Bolt’un tam 16 MP arka kamerası ve bu kameranın çift LED’li flaşı yer alıyor. Ön kamerası ise 8 MP boyutunda. Cihazın arka kamerası ile 4K ve daha düşük çözünürlükte video kaydı yapılabiliyor. Ayrıca video kaydı yaparken fotoğraf çekebildiğinizi de eklemeden geçmeyelim çünkü bu özelliği sunan çokta telefon bulunmuyor.

Qualcomm Snapdragon 810 MSM8994 sistem yongası kullanan HTC Bolt’un ARM Cortex-A57 ve ARM Cortex-A53 çift işlemcisi bulunuyor. Adreno 430 grafik işlemcisi ile daha yüksek çözünürlüklü oyunları rahatlıkla oynayabileceğinizi söylemeden geçmeyelim. 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama cihazın diğer donanımsal özellikleri arasında bulunuyor. Kullanıcıya 32 GB alandan sadece 24 GB kalıyor ancak teknolojinin imkan verdiği boyutta cihazın depolama alanı artırılabiliyor. Cihazda kullanıcı tarafından değiştirilebilir 3200 mAh lion pil bulunuyor.

Cihaz hakkında isterseniz biraz eleştirisel yorumlar yapalım eksik yönleri arasında sadece cihazın biraz ağır olduğunu söylesek yanlış olmaz farklı olarak cihazın eksik bir özelliği yer almıyor. Artılarına bakarsak 5.5 inç gibi büyük bir ekranının olması artı bir yön diyebiliriz ancak artık birçok akıllı telefon ekranının bu boyutta olması bizim için pekte önemli olmayan bir detay. Suya dayanıklı olması fark yaratan artı bir özellik arasında bulunuyor, 534 piksel yoğunluğu görüntüleri daha detaylı ve net incelememize olanak sağlarken 16 MP arka kamerası ile yine oldukça net ve dinamik görüntüler ortaya çıkarıyor. 3 GB RAM ve işlemci özellikleriyle hem uzun süreli oyun oynayabilir hem de video izleyebilirsiniz. Cihazın 4G ve NFC bağlantısının olduğunu ekleyelim. Ayrıca HTC Bolt şuan için Türkiye pazarına giriş yapmadı ancak 2017 içerisinde yüksek ihtimalli olarak satışa sunulabilir.

Yorum yapın