Opel Astra 1.6 CDTI Design 2017 model teknik özellikleri

Opel markasının en çok satan modelleri arasında ilk sırada gelen Astra modelinin Opel Astra 1.6 CDTI Design modeli hakkında merak edilen teknik özellikleri bu yazımızda sizlere açıklamak istiyoruz. Son zamanlarda en çok satanlar listesinde ilk sırada yer alan bu aracın fiyat olarak ikinci el piyasalarında 85 Bin TL ile 90 Bin TL arasında değişen rakamlara alıcı bulduğunu da belirtelim.

Opel Astra 1.6 CDTI Design Genel özellikleri

Binek araç kategorisinde karşımıza çıkan aracın segment olarak C kategorisinde bulunduğunu belirtelim. Sedan 4 kapı özelliği bulunan Astra’nın 2016 yılında çıkarttığı son kasası 2017 yılında da aynı kasa ile devam etti. Otomatik 6 ileri vites teknolojisi bulunan bu araç önden çekişlidir. Yıllık MTV’si ise aracın 517 TL iki dönem Ocak ve Temmuz aylarında ödenmektedir.

Opel Astra 1.6 CDTI Design motor özellikleri

4 silindirli olan Opel Astra 1.6 CDTI Design modelinin Dizel motora sahip olduğunu belirtelim. Motor hacmi ise bu araçta 1598 cc’dir. 136 beygir gücünde olan aracın saate aldığı ortalama mesafe ise 200 KM’dir. 100 KM’ye çıkış süresi ise C segment araçlar arasında fena sayılmayacak derecede ve sadece 11,6 saniyedir. Tork değeri ise 320 NM olan bu araç gerçekten başarılı bir araç olarak dikkat çekmektedir.

Opel Astra 1.6 CDTI Design yakıt tüketimi

EURO 6 dizel yakıtı tercih edilen aracın şehir içi kullanımlarda 6,4 litre, şehir dışı kullanımda 4,3 litrelik bir performansı bulunmaktadır. Ortalama tüketim konusunda ise 5,1 litrelik tüketimi aracın fena sayılmayacak bir tüketimi olduğunu göstermektedir. Yakıt deposu olarak ise 56 litrelik bir depo hacmi bulunmaktadır.

Yorum yapın