Yazılım ve Donanım Bazında Bilgisayar Temizliği

Bilgisayar temizliği denildiği zaman akla sadece donanım olarak temizlik veya yazılım olarak temizlik gelmemelidir. Tam bir bilgisayar temizliği hem yazılım bazında hem de donanım bazında yapılırsa güzel bir verim alınabilir.

Yapılacak olan temizlik işlemleri aslında her kullanıcının periyodik olarak yapması gereken oldukça önem arz eden temizliktir. Bunun sebebi bilgisayarlar da sürekli olarak bakıma ihtiyaç duyarlar. Periyodik olarak yani üç ayda bir veya her ayda bir gibi temizliğin yapılması aslında uzun ömürlü bir bilgisayara sahip olmak için şarttır.

Yine yazılım bazında temizlik için ihtiyaç duyulan yazılımlarımız var. Ccleaner bunların en önemlisidir.

Yazılım Bazında Bilgisayar Temizliği

Yazılım olarak Ccleaner programını kullanabiliriz. İlk olarak bilgisayarınıza Ccleaner programını indirin ve kurun. Bunu çalıştırdıktan sonra sol panelde bulunan tik işaretlerinin çoğunu seçin. Sonrasında tarama işlemini başlatın. Tarama işlemi eğer uzun sürerse anlayın ki bilgisayarınızda çok gereksiz dosya vardır. Tarama işlemi bittiğinde temizleme butonuna basın ve temizlemesini bekleyin.

Temizleme işlemi bittikten sonra işlemimiz tamamdır. Yaptığımız bu işlem sayesinde Windows içerisinde biriken gereksiz bütün dosyalar temizlenecektir. Ayrıca kayıt defterindeki gereksiz, boş girdiler de temizlenecektir. Bilgisayarınıza her yüklediğiniz yazılım ve kullandığınız programlar kalıntılar oluştururlar. Bu kalıntılar da bilgisayarınızda hem gereksiz yer kaplar hem de gereksiz yere işletimi yavaşlatmaktadır.

Donanım Bazında Bilgisayar Temizliği

Donanım olarak bilgisayarınızı temizlemek için elinize bir tornavida alın ve vidaları yerinden sökün. Vidaları söktükten sonra fan parçasını güzel bir şekilde yerinden çıkartın. Tozlanmış olan fan parçası görevini yerine getiremezse zaman içerisinde kasma gibi problemler oluşacaktır bunun sebebi işlemciniz aşırı ısınacaktır. Fan parçasını güzel bir şekilde temizledikten sonra işlemci üzerinde bulunan iletken demirin tozlarını da güzel bir şekilde silin. Sonrasında FAN parçasını yerine geri takın.

Yine elinize bir saç kurutma makinesi alarak kasa içerisine hava basıncı uygulayın. Hava basıncını uyguladıktan sonra bir sürü toz çıktığını göreceksiniz. Bu tozlardan arındıktan sonra bilgisayar kapağı kapatabilirsiniz. Unutmamanız gereken nokta ise kasanıza asla ıslak mendil veya ıslak bezler sürmemenizdir.

Yorum yapın