Google Webmaster Tools Hataları ve Çözümleri

Google webmaster tools hatası ve çözümleri aracının, SEO çalışmalarındaki önemi herkes tarafından bilinmektedir. Farklı yönergeleri kontrol etmeyi sağlayan, web sitenizin sorgulamalarda görünen tıklamalar ve kelimelerini, site taramasında gerçekleşen hatalar noktasında bilgi sağlamaktadır. Google webmaster tools aracının, zengin Snipppetler verilerindeki hata kontrolleri ve aramalarda hangi kelimelerin çıktığını göstermesiyle kolaylık sağlaması, ektra bir seçimsel sebeptir.

Webmaster tools’ta ortaya çıkabilecek hataları inceleyecek ve sizlere çözümleri noktasında yardımcı olmaya çalışacağız. Öncelikle, bu hataların temalardan kaynaklandığını belirtmemiz gerekiyor. İlk yapmanız gereken, Webmaster tools aracına girmek ve ‘’Arama Görünümü’’ sonrasında ise ‘’Yapılandırılmış Veri’’ ye tıklamanız olacaktır. Karşınıza çıkacak grafikler ve altındaki verileri dikkatle incelemelisiniz. Hata öğe sayılarının altında ‘’-‘’ işaretini görüyor iseniz herhangi bir sorunun bulunmadığını, hata sayısının yoğunlukta görülmesi sorunu teşkil etmektedir.

404 BULUNAMADI HATALARI

404 hatalarının SEO çalışmalarının düşmanı olduğunu söyleyebiliriz. Kaliteli bir SEO çalışmanız bulunsa da, 404 hataları veya Google webmaster tools araçlarındaki sorunlar, web sitenizde birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olacaktır. Hızlı bir şekilde çözüm bulmalı ve bu sorunlardan tamamen kurtulmak zorundasınız. Sizlere yardımcı olabilecek öneri ve tavsiyelerimize kulak vermeli ve bu dertten bir an önce arınmalısınız. Web siteleri için oldukça önemli olan 404  hataları, büyük problemleri de beraberinde getirmektedir. Sitelerinize yansıyacak kötü linklerle birlikte, 404 hataları da büyük bir önem taşımaktadır.

404 hatalarına yol açan kırık linklerin, salt web sitenizdeki ara yüzle ilgisi olduğunu düşünmemelisiniz. Sitenizin kod kaynağını detaylı bir şekilde incelemelisiniz. Örnek vermemiz gerekiyorsa; JavaScript ve Css kaynak kodlarının bulunduğu kırık linklerin, 404 hata sayfası olarak bildirilmeyeceğidir. Bu bölümdeki kaynak linklerin grafik, resim ve benzeri dosyaları çağırdığını belirtmek isteriz. Bu kırık linkleri keşfedilmek için, sağlam bir kodlama bilginizin olması gerekmektedir. Farklı bir alternatif çözüm ise; masaüstü programlarıyla bu sorununuzu giderebilir ve kırık linkleri kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

404 HATALARI KIRIK LİNK ANALİZLERİ VE ÇÖZÜMLERİ

Sizler için yararlı olabilecek kırık link sorunlarından nasıl kurtulmanız gerektiğini söylemek istiyoruz. Vereceğimiz tavsiyeleri değerlendirmeli ve kısa süreler içerisinde bu sorunlardan kalıcı olarak kurtulmalısınız.

Öncelikle, web siteniz:siteisminiz.com benzeri Google’ın site indeks alan sayfasında gözden geçirmelisiniz.

Sonrasında ise, kırık linklerin olmaması gereken uzantıları sahip olması ve eski olması gibi durumlarda, Google webmaster tools aracını kullanarak Google’ye sayfayı kullanmayacağınızı söylemelisiniz.

Kod kaynağında yer almayan kaynak linklerini düzeltmek ve analiz etmek için ‘’LinkChecker-9.3.exe’’ dosyasını indirmenizi öneriyoruz.

Eski sayfalarınızın değerli olduğunu unutmamalı ve silmekten ziyade yeni bir oluşumun önemli olduğunu bilmelisiniz. SEO mantığında sitenizin faydalı bir çözüm olacağını da eklememiz gerekiyor.

Bu sorunlardan kurtulmanızda 3 etkili faktör bulunmaktadır. Bunları ise şöyle sıralayabiliriz.

1 – URL kaldır sekmesini kullanabilirsiniz.

2- Oldukça etkili bir çözüm olan ‘’ Sayfayı yeniden oluşturma’’ yöntemini uygulayabilirsiniz.

3 – Her iki seçenekte işinizi görmüyorsa, 302 Redirect yönetimi veya 301 Redirect’i kullanabileceğinizi söylemek isteriz.

404 sayfa hatalarını düzeltmenizde, Site içi SEO optimizasyon çalışmaları oldukça önem taşımaktadır. SEO çalışmalarınızı derinden etkileyecek bu sorunlar, doğal seçeneklerle düzeltilebilmektedir. Ancak, Google webmaster tools hataları kurtulma ve 404 hata sayfasından ayrılmaya çalışırken 301 yönlendirmesini tek bir sayfaya aktarmamalısınız. Bunun sonucu olarak da, sorgulama sonuçlarında büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

404 HATALARININ WEB SİTELERİNE OLUMSUZ ETKİLERİ NELERDİR?

Sitenize gelen ziyaretçi ve kullanıcıların, sitenizden uzaklaşma olasılığını arttırmaktadır.

Arama motorlarında, web siteniz olumsuz bir değerlendirmeye maruz kalmaktadır. SEO çalışmalarında da eksi bir konuma getirmektedir.

Kod kaynaklı kırık link bağlantılarının, web sitenizdeki yüklenme hızını etkileyeceğini de belirtmemiz gerekiyor.

404 HATALARI VE ÇÖZÜM YOLLARI ÖZET:

404 hatalarının, sitenizin içeriğindeki hedefsiz linkler, Javascript ve CSS uzantılı kaynak dosyaların kopuşundan meydana geldiği bilinmektedir. SEO çalışmalarını olumsuz olarak etkileyen 404 hataları, belirli program teknikleri ve basit usuldeki çözümleriyle giderilebilmektedir. Yukarıda belirttiğimiz seçenekleri inceleyebilir ve kalıcı olarak bu sorunlardan arınabilirsiniz.

 

TARAMA HATALARI RAPORU

Google webmaster tools hataları çözümleri için titiz ve dikkatli bir çalışma gerçekleştirmelisiniz. Aksi durumda, Google sıralamalarında gerileme ve ciddi düşüşlere sebep olduğu bilinmektedir. Kullanıcı ve ziyaretçi kayıplarına da yol açabilen bu sorunlar, hızlı bir şekilde giderilmek zorundadır. Şimdi sizlere Google sıralamasındaki etkiler ve benzeri tarama hatalarını detaylı bir şekilde anlatmak ve yararlı olabilecek faktörleri belirtmek istiyoruz.

TARAMA HATALARI VE GOOGLE SIRALAMASINDAKİ ETKİSİ

Genel olarak web sitelerinde beliren tarama hataları sorunu, http hata raporunun belirdiği URL ya da Google’ın başarısız bir tarama yapması hakkında da izlenim verebilmektedir. Tarama hataları raporlarında ise, temel iki faktör bulunmaktadır.

URL Hataları: Tarama raporu URL hatalarında yer alıyorsa, telefon sayfalarının veya Google’ın masaüstü sayfalarının taradığı esnada beliren hatalar olarak incelenmelidir. Google sayfasına erişebilmek için olumsuz bir etkisi bulunan URL hataları, listenen hataların tarama sonucuyla ilişkili olmaktadır.

Site Hataları: Google Bot’un web sitesine erişimini engelleyen sorunlardan birisidir. 90 günlük bir limitin rapor halinde listelenmesi de ekstra bir belirti kaynağıdır.

Web Site Hatalarının Nedenleri

İyi çalışan ve kaliteli içeriğe sahip bir web sitesinde, tarama hatalarına dair herhangi bir sorun olmamalıdır. Google’ın web sitenizle ilgili hata bildirimleri, sitenizin durumuna bakılmaksızın iletilmektedir. Çeşitli web sitelerinin, sağlam çalışmalar gösterdikleri bilinmektedir. Tarama hataları sayfasıyla birlikte, hataların içerikleri net olarak ortaya koyulabilmektedir.

Google webmaster tools hataları gidermek için,  web sitesi hataları bölümünde, hızlı durum kodu durumu da bulunmaktadır. Bu durum kodlarının sunucu bağlantısı, robots.txt ve DNS olarak tanımlandığını söylemeliyiz. Kodların üzerinde yeşil renginde bir onay işareti de bulunmaktadır. Yeşil onayın gözükür olmaması durumunda, üzerine tıklayarak son 90 gündeki hata raporlarına ulaşabilir ve görüntüleyebilirsiniz.

Web Site Yüksek Hata Oranları

Öncelikle, web sitelerindeki sunucu bağlantısı, robots.txt ve DNS kategorisindeki herhangi bir seçenekte hata olması durumunda, web siteniz devre dışı konumunda bulunuyor anlamına gelmektedir. Bir sitede %100 hatanın nedenleri ve çözümleri ise;

Sitenin yeni bir düzenlemeye maruz kalması durumunda, harici bağlantıların aktif olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Sitenizdeki belirli bir bölümdeki izinlerin değişikliğe uğrayıp uğramadığını incelemelisiniz.

Dizinlerin silinmiş olmadığından ve aktif olduğundan emin olmalısınız.

Yeni komut dosyalarına bakmalı ve bozulup bozulmadığını anlamalısınız.

Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden kaynaklı bir hata yok ise, geçici bir hatanın olma ihtimali yüksektir. Web sitenizdeki bu geçici sorunlar ise, herhangi bir tehlike teşkil etmemektedir.

Web Site Düşük Hata Oranları

Sitelerindeki hataların %100’den az olması durumunda, geçici bir sorunla karşı karşıyasınız demektir. Farklı bir açıdan bakacak olursak, %100’den az hataların sitenize aşırı yüklenilme sonucu doğabileceğini de söyleyebiliriz. Düzgün yapılandırılmış sitelerde ise herhangi bir hata ve sorun görülmemektedir.

Web Site Hatası Türleri Nelerdir?

Sitelerden ortaya çıkan hatalar, 3 gruba ayrılmaktadır. Bunlar arasında;

Sunucu hataları

Robot hataları

DNS hataları bulunmaktadır.

URL Hatalarının Sebepleri Nelerdir?

URL hataları çeşitli kategorilerde farklılık göstermektedir. Bunlar arasında en sık görüleni ‘’1000 URL Hatası’’ olmaktadır. URL hatalarının ortaya çıkması durumunda, bilinçsiz bir işlem gerçekleştirmemelisiniz. Ortaya çıkan hataların, Google üzerinde olumsuz bir etki yaratması durumunda hataları takip etmelisiniz.

URL Hatalarını Çözme Yöntemleri Nelerdir?

Web sitenizde Google webmaster tools sorunları ve URL hatalarıyla alakalı sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu hatalardan kurtulma seçenekleri ise şöyledir;

Web sitenizin haritasını güncellemeli ve eski olan URL’yi silmelisiniz. Yeni site haritaları eklerken, eski haritaların ne durumunda olduğunu kontrol etmelisiniz.

404 bulunamadı hataları, normal karşılanan bir seçenektir. Farklı sayfalarla bağlantı verilen linkler, eski site haritanızda yer alan fakat şuan silinmiş olan URL’leri kontrol etmeniz büyük ölçüde önemli olmaktadır. Google’ın site verilerinize erişim şansını elde etmek istiyorsanız, Bu URL’leri sürekli olarak incelemelisiniz.

URL ve yönlendirmeleriniz ardışık bir konumdaysa, Google sıra takibinde zorlanabilmektedir. Bu sebeple, atlamaların sayısını düşük tutmanız faydalı olacaktır.

URL Hataları Düzeltmeleri Nasıl Yapılır?

URL hatalarınızı görüntülemeniz, düzeltmeleriniz için çok önemlidir. URL hatalarını görüntülemeniz için kullanacağınız yöntemler ise;

URL bulmak istiyorsanız, tablonun üst bölümündeki filtreleme butonunu kullanmalısınız.

Çeşitli URL bağlantılarını görüntüleme ve takip etme şansınız olabilir. Hataların ayrıntılarını görüntülemeniz, URL hatasındaki sayfa listesini ve durum bilgisine erişiminizi sağlayacaktır.

Tarayıcı türleri arasındaki listeleri detaylı bir şekilde araştırmalısınız.

URL hatalarını bulduktan hemen sonra, nedenlerini çözmekte zorluk çekmeyeceksiniz. Geçmişteki hataların ve listeleri içeren bilgiler ise, URL hatalarını düzeltmenizde etkili olacaktır. Bu hatalarının düzeltilmesi sonrası, URL yanında bulunan onay kutusuna tıklamalı ve düzeltildiğinden emin olmalısınız.

Tarama Hataları Nedir?

Web sitelerinin tamamı ya da belirli sayfalarına arama motorunun erişim sağlayamama durumuna tarama hataları denir. Google webmaster tools hataları nelerdir? Diyorsanız, 404 Not Found hataları ve Server 500 hataları olarak kendisini gösterir. Servis hatalarının ise, web sitenin satın alındığı server üzerinde doğabilecek aksaklık ve sorunlardan oluştuğunu belirtelim. 404 hataları, genel olarak sayfa silinmesiyle birlikte gerçekleşmektedir. Farklı birçok web sayfasına sahip olmanız da, bu durumu tetikleyecek faktörlerden birisidir.

Server Error’un Google’daki Etkileri Nelerdir?

Site trafiğinde oldukça etkili olan 404 hataları, 500 hataları kadar ciddi zararlara neden olmamaktadır. Düzeltilebilir hataları olması da, büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Arama motorlarına ve özellikle Google’a erişim sağlayabilmek için, server error hatalarının onarılması gerekmektedir.

Tarama Hataları Engelleme Seçenekleri

Kritik bir sıralama faktörü olan web sitesindeki tarama hataları, SEO çalışmalarını ve Google üzerindeki değerinizi etkileyebilmektedir. Server seviyesinde gerçekleşen bu hataların çözümü içinse, Hosting sunucusunu güçlendirmek ve kullanılır duruma getirmek gerekiyor. Hataya yol açan uygulamaları kaldırmanız da, büyük oranda etkili olacaktır. Aşırı bir ziyaretçi kitlesine sahip sitelerin, sunucu bölme yöntemini kullanmaları etkili bir işlem olacaktır.

404 sayfa bulunamadı hatalarınınsa, detaylı bir inceleme ve takiple giderilebileceğini eklememiz gerekiyor. Bu hataların ne olduğu ve genel içeriği araştırılarak sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Web sitelerinin güvenilir ve ulaşılabilir olması için, Google webmaster tools hataları önerilerini göz önünde bulundurmalı ve eksiksiz bir kullanıma kavuşmak için acele etmelisiniz.

Yorum yapın