Düşünmeden Alınabilecek En Ucuz Gaming Mouse Ürünleri

Gaming Mouse, dilimize oyun fareleri olarak girmiş ve özel bir amaç için üretilmiş olan fare serilerini ifade etmektedir. FPS, RPG gibi yüksek fare hassasiyeti isteyen oyun türlerinde çok daha hızlı tepkiler alabilmek için kullanılmaktadır.

Özellikle bilgisayar üzerinden oyun oynamaya seven kullanıcılar için vazgeçilmez aksesuarlardan biri olarak gösterilen Gaming Mouse serileri oyun içerisinde çok daha kısa sürede tepkilerin algılanmasını haliyle çok daha iyi bir oyun deneyiminin elde edilmesin sağlar.

Standart farelere göre hassaslıkları ve tepkileri çok daha hızlı olan fareler bu nedenle oyun tutkunları için en çok tercih edilen ürünlerden de biri olarak bilinir. Özellikleri, tasarımları gibi birçok farklı konuda ayrılan Gaming Mouse serilerinin en çok önem verilen kriterlerinden birisi de fiyatlarıdır. Peki En Ucuz Gaming Mouse serileri hangileri? Düşük bütçe ile Gaming Mouse almak mümkün mü? Bakalım.

Hiper X-40S

En Ucuz Gaming Mouse serileri içerisinde karşımıza ilk çıkan seri Hiper X-40S serisidir. Standart bir oyun faresi olan serinin özelliklerine geçelim.

Tasarım: Genel olarak kırmızı ve siyah renk uyumu ile karşınıza çıkan seri oldukça keskin hatlara ve ilgi çeken desenli bir tasarıma sahip.

Teknik Özellikler: Algılayıcı tipi olarak optik özelliği ile beraber gelen Hiper, hassasiyet olarak ise 2400 DPI değeri sunmakta. Toplamda 4 adet tuşlu bulunan seride bu tuşları sonradan programlamanız mümkün değil. Ekstra olarak 4 farklı hassasiyet ayarı da bulunan serinin 7 LED ışıklandırma sistemi ve yüksek hızlı kaydırma hareketi özelliği olduğunu da ekleyelim.

Bağlantı Türü: Kablolu

Fiyatı: 15 TL

Hiper X-40S

Everest SM-440

En Ucuz Gaming Mouse serilerinde genel olarak sade tasarımı ile dikkat çeken bir başka model ise Everest SM serisi. Hemen serinin özelliklerinden bahsedelim.

Tasarım: Tasarım konusunda oyuncu seri farelerde alışılagelmiş olan tasarımların dışında çok daha sadece bir tasarımdan söz etmek mümkün. Siyah ve turuncu renk uyumu ile beraber gelen modelin tuşlarının yan bölümlere entegre edilmiş olması da tasarımları konusunda diğer bir detay.

Teknik Özellikler: Yine optik algılayıcıya sahip olan farenin diğer serilere göre hassasiyet değeri ise biraz daha düşük. 1200 DPI değerine sahip olan seride özel bir kontrol menüsü bulunmamakta. Bu nedenle hız konusunda çok detaylı bir ayarlama yapamıyorsunuz.

Bağlantı Türü: Kablosuz

Fiyatı: 16 TL

Everest SM-440

Everest KM-240

En Ucuz Gaming Mouse serileri içerisinde tasarımı ile dikkat çeken modellerden birisi de bu seri. Özellikle farklı renk seçenekleri ve dikkat çeken ince hatlı tasarımları ile öne çıkan model epey ilgi çeken serilerden de biri.

Tasarım: Tasarım konusunda dediğimiz gibi bu modelde oyuncu serisi farelerden beklenen ilgi çeken tasarım detayları göze çarpmakta. Farenin renk seçenekleri ise siyah ve kırmızı olarak karşımıza çıkıyor. Tabi ki bu iki modelde tek renkli modeller değil.

Teknik Özellikler: Teknik özellikler konusunda ise çok üst düzey bir model beklemek hata olur. Fiyat performans ürünlerinden biri olarak dikkat çeken serinin yine 1000-1200 DPI değerinde hassasiyet sunması giriş seviyesi bir oyuncu faresi olduğunu gösteriyor. Toplamda üzerinde 6 adet tuşu bulunan seri standart modellerden bir tanesi.

Bağlantı Türü: Kablosuz

Fiyatı: 19 TL

Everest KM-240

Hiper X-70

En Ucuz Gaming Mouse serileri içerisinde artık yavaş yavaş üst serilere doğru çıkalım. Bu noktada karşımıza çıkan ilk modellerden birisi Hiper X-70 serisi.

Tasarım: Ekstra el kavrama çıkıntıları ve çıkıntılı butonları ile oldukça başarılı bir tasarıma sahip olan seride tek renk siyah üzerinde renkli motifler ve 7 farklı LED’li aydınlatma bulunuyor.

Teknik Özellikler: Teknik özellikler konusunda bu model bundan önceki tanıttığımız serilere göre çok daha iyi. Toplamda 7 adet ayarlanabilir tuşu bulunan serinin yüksek kaydırma özelliği ve 4 farklı ayar modu bulunmakta. Bunun dışında serinin 2400 DPI değerinde olduğunu da ekleyelim.

Bağlantı Türü: Kablolu

Fiyatı: 22 TL

Hiper X-70

Everest SM-700

Uygun fiyata alabileceğiniz en iyi Mouse serilerinden birisi olarak karşımıza çıkan Everest SM-700 özellikleri ile dikkat çeken bir seri.

Tasarım: En farklı tasarıma sahip olan serinin üzerinde damarlara benzer bir yapı bulunuyor. Farklı hız değerlerinde ise fare üzerinde yer alan bu damarlı yapı farklı LED ışıkları ile farklı farklı renklerde aydınlatılıyor. Bu yönü ile serinin tasarım konusunda bir hayli beğeni topladığını belirtelim.

Teknik özellikleri: Teknik özellikler konusunda lazer algılayıcı tipi ile dikkat çeken modelde 3 farklı DPI ayarı bulunuyor ve bu ayarlara göre dediğimiz gibi Mouse renkleri değişiyor. Toplamda 6 adet tuşu bulunan serinin 3200 DPI değeri de oldukça ideal bir değer olarak karşımıza çıkmakta.

Bağlantı Türü: Kablolu

Fiyatı: 24 TL

Everest SM-700

Inca IMG-359

En Ucuz Gaming Mouse serilerinde daha üstün özellikli olan bir diğer modele geçiş yaparak devam edelim.

Tasarım: Yine siyah ve kırmızı renk şıklığını gördüğümüz seride tasarımsal olarak keskin çizgiler dikkat çekiyor.

Teknik Özellikler: Teknik özellikler kısmında yine lazer algılayıcılı bir model olan Inca modeli 2 farklı DPI ayar sistemi ile beraber gelmekte. Toplamda 6 tulu bulunan 4 tuş programlanabillir olan farenin DPI değeri ise 3200. Bunun dışında yine yüksek hızlı kaydırma özelliği gördüğümüz seride ayrıca manyetik koruyucu sistemi de yer almakta.

Bağlantı Türü: Kablolu

Fiyatı: 34 TL

Inca-IMG-359

Redragon LAVAWOLF 70236

Son olarak fiyatına göre oldukça yüksek özelliklere sahip olan bir başka modeli ele alalım. Bu serinin tasarım kısmını direk geçiyoruz. Bu serinin tasarımlarını görsellerle ele alacağız. Teknik özellikler kısmına geçelim.

Teknik Özellikleri: Optik algılayıcısıyla gelen farenin 3 farklı DPI değeri bulunmakta. Bu değerlere göre tasarımda değişebiliyor. Toplamda üzerinde 7 adet programlanabilen tuş gördüğümüz farenin kaygan teflon taban gibi ekstra özellikleri de var. Bunun dışında serinin en büyük ayrıcalığı kendi yazılımı ile beraber 5 taneye kadar farklı oyuncu profili oluşturabiliyor olmanız. Her oyun için ayrı bir ayar kullanmanız mümkün kılınıyor. Son olarak modelin DPI değeri 6600 DPI.

Bağlantı Türü: Kablo

Fiyatı: 75 TL

Redragon LAVAWOLF 70236

Yorum yapın