Android Telefon Yedekleme Nasıl Yapılır

Android Telefon Yedekleme Nasıl Yapılır

Telefonlar; hangi model olursa olsun, hangi özelliklerde olursa olsun, iletişimin en önemli araçlarından birisidir. Geçmiş yıllarda telefonlar sadece iletişim amaçlı kullanırken, teknolojinin günden güne gelişmesi ve ilerlemesi ile birlikte telefonlar da hem iletişim hem de pek çok amaç için kullanılmaktadır. Günümüzde pek çok kişi telefonu hem iletişim hem de fotoğraf çekmek, internete girmek, müzik dinlemek v.b. uygulamalar için de kullanmaktadır. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de, artık hemen her telefonun Android Telefon, yani akıllı telefon olma özelliğidir. Android Telefon kullanan kişilerin en sık karşılaştıkları ve zorlandıkları sorunlardan birisi de yedekleme yapılmasıdır. Peki, Android Telefon Yedeklemesi Nasıl Yapılır?

Günümüzde; Android Telefonların, yani akıllı telefonların günlük hayatımızda oldukça önemli bir yeri vardır şüphesiz. Bunun nedeni, şu an kullandığımız telefonların, eski cihazlara göre pek çok özelliği bulunmasıdır. Hepimiz telefonlarımızda pek çok resim, müzik, video, sms ve buna benzer daha pek çok önemli belgeyi saklarız. Yani başka bir deyişle, bize gerekli olan pek çok şeyi, telefonumuzda depolarız. Telefonumuzda bize gerekli olan belgeleri her zaman koruyabilmek için yapmamız gereken en önemli şey, telefonu yedeklemektir. Peki, bu işlem nasıl yapılır ya da ne şekilde gerçekleşir. Yani başka bir deyişle Android Telefon Yedekleme Nasıl Yapılır? Telefonlarda ki önemli belgelerin hepsini tek seferde yedeklemek mümkündür. Şimdi bu yedekleme işleminin nasıl yapılacağına bir bakalım. İlk olarak Rehber Yedeklemesi işleminin nasıl yapılacağını görelim.

Telefon Rehberi, bir telefonun en önemli bölümlerinden birisidir. Bu yüzden de rehberde bulunan numaralar ve bunların kaybolmaması ya da silinmemesi oldukça önemlidir. Rehber yedekleme işlemini manüel olarak yapabileceğimiz gibi, kendimize bir Google hesabı açarak da bunu kolayca yapabiliriz. Google hesabı açtıktan sonra rehbere ekleyeceğimiz her numara, otomatik olarak Google hesabına da eklenecektir. Telefonda, rehberden sonra gelen en önemli belge hiç şüphesiz fotoğraflardır. Ailemizle, arkadaşlarımızla, sevdiklerimizle çektiğimiz fotoğrafların başına bir şey geldiğinde büyük üzüntü yaşarız. Bunu önlemenin yolu tabii ki yedekleme işlemidir. Fotoğraf Yedekleme işlemini Google Photos uygulaması ile kolayca gerçekleştirmek mümkündür.

Telefonumuzda sürekli olarak dinlediğimiz müzikleri ise; Google Play Music uygulaması ile yedeklemek faydalıdır. Özellikle çalışan insanların telefonunda pek çok not ve döküman bulunur. Bu not ve dokümanları da yine Google Play uygulamalarını kullanarak yedekleyebiliriz. Bu uygulamalar; Docs, Sheets, Slides gibi uygulamalardır. Pek çok etkinliği not ettiğimiz Takvimi de Google Takvim uygulamasını kullanarak yedeklemek mümkündür. Son olarak; telefonumuzda ki bir diğer önemli belge de sms’lerdir. Sms’lerimizi yedeklemenin yolu da Google Drive uygulaması ile oldukça kolaydır.

Geçmişte kullandığımız telefonlara kıyasla, günümüzde kullanılan cihazlar çok farklıdır. Günümüzde kullanılan telefonlar Android Telefon, yani akıllı telefon olarak geçmektedir. Android Telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarından birisi de yedekleme işlemidir. Android Telefon Yedeklemesi Nasıl Yapılır? Sorusunun cevabını, yapacağımız araştırmalarla, ya da bazı uygulamalarla yapabilir ve bu sorunu ortadan kaldırabiliriz…

Yorum yapın