Android 8.0 Oreo Çıktı – 11 Yeni Özellik.

Ay güneşi gölgede bırakırken Google , New York’ta Eclipse temalı bir etkinliğinde Android 8.0 Oreo adlı yeni mobil işletim sistemini duyurdu .

Evet, Eclipse temalı Android’in sonraki versiyonu ve Android Nougat’ın ardılı Pazartesi günü açıklanan şirket olan Android Oreo olarak biliniyor .

Google, Android işletim sistemini, Android Cupcake’den başlayarak alfabetik sıraya göre şekillendirilmiş şekerli lezzetler ve Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow ve ardından da Nugaa
İyi haber, Android ekibinin mobil platformunu daha güvenli, hızlı, verimli ve daha iyi çoklu görev sunmak için Android Oreo sürümüyle akıllı telefonunuza ve tabletinize birkaç önemli özellikler getirmesi oldu.

Geliştirici beta sürümünde son birkaç ay boyunca kullanıma sunulan yeni ve güncellenmiş mobil işletim sistemi, bu yılın sonuna kadar Android cihazlarınıza ulaşacak. Şu ana kadar yeni Android Oreo’da beğendiğim özelliklerin listesi:

1. Daha Fazla ‘Bilinmeyen Kaynaklar’ Ayarı Yok (Diğer uygulamaları yükle)

android 8 oreo install other apps

Üçüncü parti kaynaklardan yüklenen tüm uygulamalar kötü amaçlı değildir, ancak resmi Play Store dışından yüklenen uygulamaların çoğu sizi zor duruma düşürebilir. Android Oreo’dan önce, üçüncü taraf uygulama yüklemesi, “Bilinmeyen kaynaklardan yükle” seçeneğini açarak kullanıcıların yalnızca bir ayarı etkinleştirmesini gerektirir-kullanıcının APK dosyasını indirdiği yerden, yani bir tarayıcıdan, Bluetooth’dan veya USB üzerinden bir bilgisayar veya başka bir uygulama kullanarak indirilen. Android 8.0 Oreo, bu özelliğin çalışma şeklini tamamen değiştirerek ” Bilinmeyen uygulamaları yükle ” adlı çok daha akıllı ve daha güvenli bir sistem getiriyor. Bu sistemde , kullanıcı, üçüncü parti uygulamaların farklı kaynaklardan yüklenmesine el ile izin vermelidir.

2. Otomatik Doldurma API Çerçevesi

android 8 oreo autofill api

Zaten çevrimiçi hesaplar için karmaşık ve farklı şifrelerden yararlanılması ve sıkça değiştirilmesi tavsiye edilir, ancak bu kullanıcıların bunları aynı anda hatırlamalarını zorlaştırıyor. Hesaplarını güvende tutmak için en iyi şifre politikasını izlemek için, çoğu kullanıcı şifrelerini güvenli olmayan şekilde kaydetmek için not defteri / excel dosyalarına güveniyor; bazıları şifre yöneticilerini kullanıyor. Android için bazı şifre yöneticisi uygulamaları, kullanıcıların kaydedilmiş bilgileri, cihazın erişilebilirlik iznine ve özelliklerine erişmek için ihtiyaç duydukları diğer uygulamalardaki formlara otomatik doldurmalarını sağlar. Bununla birlikte, Android Oreo ile, şifre yöneticileri artık formları doldurmak için Android’in erişilebilirlik özelliklerini gerektirmeyecek. Android 8.0 Oreo, kullanıcıların seçtiği şifre yöneticisinin, şifreler, kredi kartı numaraları, telefon numaraları ve adresler gibi farklı hassas veri türlerini depolamasına ve tüm sistemde çalışmasına olanak tanıyan dahili bir Güvenli Otomatik Doldur API’sı getiriyor. 3. Picture-in-Picture (çoklu görev)

3. Picture-in-Picture (çoklu görev)

android 8 oreo picture in picture

WhatsApp’da sohbet ederken YouTube’da bir video izlemek istediğiniz olmuştur.

Benim çok defa olur ve ben bir videoyu izliyorsam, yalnızca o videoyu izleyebilirim ve aynı anda diğer uygulamalarda hiçbir şey yapamayacağımdan rahatsız olurum. Ancak Android 8.0 Oreo’da bu bir sorun oluşturmaz.

Android Oreo ile, Word’deki bir raporda okurken veya Android cihazınızdaki WhatsApp’da sohbet ederken bir YouTube videosunu görüntüleyebilirsiniz -Resim İçi Resim (PIP) özelliği sayesinde.

PIP, Android’in en yeni sürümündeki en büyük özelliklerden biridir. Bir uygulamayı açıp bir video oynatmaya başlarsanız, ana düğmeye basmanız yeterlidir; bu, uygulamanın geri kalanı kaybolurken videonuzu ekranınızın sağ alt köşesine çeker.

Artık arka planda devam ederken herhangi bir uygulamayı açıp diğer etkinlikler yapabilirsiniz. Videoyu, Facebook Messenger simgeleri gibi ekranınızın kenarına da taşıyabilir ve videoyu tıklayarak videoyu tam olarak görüntüleyeceksiniz.

4. Google Play Koruma

google play protect android app scanning

Android Oreo, Google’ın en hızlı büyüyen Android malware sorununun Google Play Protect adlı yeni bir anti-malware aracıyla çözülmesiyle ‘Güvenlik’ kavramını akılda tutarak geliştirildi . Google Play’deki Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Dave Burke, “Oynat Koruma her cihazda Google Play ile oluşturulmuş, her zaman güncelleniyor ve verilerinizi ve cihazınızı güvende tutmak için harekete geçiyor; bu nedenle bir parmağınızı kaldırmanız gerekmiyor” dedi. . Play Protect, her gün taranan 50 milyardan fazla uygulama ile zararlı uygulamaları tespit etmenize ve kaldırmanıza yardımcı olur.

5. Wi-Fi Uyarısı (Mahalle Aware Networking – NAN)

Android Oreo, uygulamalara ve cihazlara birbirlerine doğrudan herhangi bir internet erişim noktası olmadan veri bulmalarını, bağlanmalarını ve birbirleriyle paylaşmalarını sağlayan Wi-Fi Aware adlı yeni bir bağlantı özelliğini (Mahalle Aware Networking (NAN) olarak da bilinir) ekledi. Veya hücresel veriler. Wi-Fi Aware, Wi-Fi P2P’ye kıyasla daha güvenilir bağlantı sunmak için temel olarak WiFi Doğrudan ve Yakındaki özelliklerin bir kombinasyonudur ve kullanıcıların Bluetooth ile karşılaştırıldığında daha uzun mesafeli bir iletişimle veri paylaşmasına olanak tanır. Wi-Fi Aware API, uygulama geliştiricilere yakınlardaki cihazlar arasındaki iletişimi temel alarak müthiş uygulamalar oluşturmak için harika bir fırsat verir.

6. Android Anında Uygulamalar

android 8 oreo instant apps

Android 8.0 Oreo ile, artık bir dizi Anlık Uygulamayı bunları indirmeden erişebilirsiniz. İlk olarak Mayıs 2016’da Android Anında Uygulamalar adlı yeni bir özellik açıklandı ve kullanıcıların Google Play’de bazı uygulamaları indirmek zorunda kalmadan başlatmalarına olanak tanıyan 500 milyondan fazla cihaz bulunuyor. Kullanıcılar, bir web sayfasında olduğu gibi bir URL üzerinde tek bir tıklamayla Android Anında Arama uygulamalarına erişebilir. Bu özellik, telefonlarında saklama alanı dolup duran, yalnızca bir kez bir uygulama kullanmak isteyen veya tam sürümünü yüklemeden önce bir demo almak isteyen kullanıcılar için daha yararlı olabilir.

7. Pil Tasarruflu Arka Plan Sınırları

Geliştiriciler, Android 8.0 Oreo’dan önce, sistem yayınlarını veya Wi-Fi açık veya çekilen bir resim gibi bir Android cihazdaki değişiklikleri dinleyebilecek ve sistem performansını ve pil ömrünü olumsuz etkileyen uygulamalar geliştirebilir.

Şimdi, Android Oreo ile, Google, Android cihazın pil ömrünü artırmak için uygulamaları arka planda çalıştırırken “örtülü yayınlara” tepki gösterilmesini ve bazı görevleri yerine getirmesini engelledi.

Bunun yanı sıra, Android Oreo, bir uygulama kullanılmadığında bazı arka plan servislerini ve konum güncellemelerini de sınırlandıracaktır.

Örneğin, müzik uygulaması arka planda müzik çalıyor ise etkilenmeyecek, ancak Instagram’ın özet akışını arka planda çalıştırmayı yenilemek zorunda kalmayacak ve böylece uygulamaların daha az güç kullanmasına ve ara sıra uyanmasına neden olacak. Hizmetlerini başlatmak için.

8. AI tabanlı Akıllı Metin Seçimi

Android Oreo, fiziksel adresler, e-posta adresleri, isimler veya telefon numaraları gibi şeylerin ne zaman seçileceğini algılamak için Google’ın makine öğrenmesini kullanan ve ardından diğer uygulamalardaki ilgili bilgileri otomatik olarak önermek üzere ” Akıllı Metin Seçimi ” özelliğini getiriyor .

Örneğin, iki kez hafifçe dokunduğunuzda ve arkadaşınızın sizi gönderdiği bir restoranın adresini seçerseniz, Google’ın AI tabanlı makine öğrenimi, neyi istediğinizi bulup otomatik olarak haritalarla yol tarifleri başlatır.

Asistan özelliği de aynı işlemi gerçekleştirebilir, ancak aynı sorunu çözmek için birden fazla seçeneğe sahip olmak iyidir.

9. Bildirim Noktaları (Sınır bildirimleri)

Bu özellik, ihtiyaç duyduğum bir şey, çünkü günlük olarak aldığım pek çok bildirimden rahatsız oldum.

Android Oreo ile bu bir sorun olmayacak. Oreo, her bir uygulamayı, “hassas kontrol” ile tek tek yönetmenizi sağlayan Bildirim Nokta’larını sunar; bu sayede gördüğünüz bildirimlerin sayısını ve bunların nasıl geçeceğini kontrol edebilirsiniz.

Örneğin, herhangi bir haber uygulaması durumunda, hangi alanlarda işitmek istediğinizi seçebilirsiniz.

Dolayısıyla bildirimlerinizi kontrol etmek için üç bildirim noktasına dokunmanız yeterlidir.

10. Cihazımı bul

Google, Apple’ın Benim iPhone’umda bulma işlevine benzer özellikli ve cihazımın kaybolduğunda veya çalındığında Android cihazlarını bulmasına, kilitlemesine ve silmesine olanak tanıyan Yeni bir özellik olan Find my Device’ı tanıttı .

11. Yeni Emoji ve İndirilebilir Fontlar ve Emoji

android 8 oreo emojis

Android Oreo, 60 yeni emoji ve mevcut “blob” karakterlerin yeniden tasarımını tanıtıyor. Güncelleme ayrıca, uygulama geliştiricileri için yeni renk desteği ve uygulamalarında simge şeklini değiştirme veya animasyon yapma olanağı da sunuyor. Android Oreo’daki

” İndirilebilir Fontlar ” özelliği nihai kullanıcı için değildir ve bunun yerine, bu özellik, uygulama geliştiricileri içindir; bu da, içerdikleri yazı tiplerini paketlemeden uygulamaları serbest bırakmalarına izin verir. Yazı tipleri daha sonra paylaşılan bir sağlayıcıdan ve destek kitaplığından uygulama tarafından indirilebilir.

Aynı uygulama, ” İndirilebilir Emoji ” yi de desteklemektedir ; böylece kullanıcılar, yalnızca cihazdaki emoji ile sınırlı kalmadan güncellenmiş emoji alabilirsiniz.

Yorum yapın