2017 Yılı Piksel Yoğunluğu En Yüksek Akıllı Telefonlar

Piksel Yoğunluğu (PPI), 1 inçlik (2,54 cm) alanda yer alan piksel yoğunluğu ile tanımlanmaktadır. Genelde tablet ve akıllı telefonlarda öne çıkan kavramda Piksel Yoğunluğu (PPI) yükseldikçe elde edilen görüntü kalitesi de o kadar artmaktadır.

Özellikle son yıllarda akıllı telefonlarda ekran çözünürlük değerlerinin bir hayli artış göstermesi ile beraber Piksel Yoğunluğu konusunda çok daha başarılı akıllı telefonlarda görmeye başladık. 2017 yılında da piyasaya çıkan birçok akıllı telefon modelinde çok daha net görüntü değeri elde etmek için Piksel Yoğunluğu çok daha yüksek derecelere çıkarılmaktadır. Peki son dönemde piyasaya çıkan akıllı telefonlarda en yüksek Piksel Yoğunluğu değerine sahip olan seriler hangileri? Daha detaylı bakalım.

LG G6

2017 yılında en yüksek piksel yoğunluğu değerine sahip olacağı düşünülen akıllı telefonlardan birisi henüz tanıtımı yapılmamış olsa da LG G6 serisi. Şimdiye kadar neredeyse doğrulanan değerlerine göre Piksel Yoğunluğu konusunda bu senenin en iddialı telefonlarından biri şüphesiz LG G6 serisi. Telefonun beklenen özellikleri ise şöyle;

Teknik Özellikler: Artık doğrulanmış olan Snapdragon 821 serisi işlemciler ile beraber gelecek olan telefonun bu şekilde toplamda 2.35 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemciler barındırması bekleniyor. Ayrıca içerisinde LPDDR4 RAM bellek teknolojisi bulunacağı düşünülen 4 ya da 6 GB RAM bellekler ile beraber gelecek olan telefonun 64 GB depolama birimini de barındırması beklentiler arasında.

Ekran Özellikleri: 5.7 inç ekran boyutunda geleceği düşünülen akıllı telefonun çözünürlüğünün ise 2880 X 1440 olması bekleniyor.

Piksel Yoğunluğu: 565 PPI iddiası gündemde. Fakat henüz bu değerler doğrulanmadı. Telefon MWC 2017 etkinliğinde tanıtılacak.

Piksel Yoğunluğu

Asus Zenfone AR

LG G6 serisinden sonra Piksel Yoğunluğu değeri belli olan ve oldukça yüksek bir değerde olan bir diğer akıllı telefon ise Asus Zenfone AR. Telefonun ana özelliklerine hemen bakalım.

Teknik Özellikleri: Seride yine üst segmnet işlemcilerden biri olan Snapdragon 821 serisi işlemcilere yer verilmiş. Yine bu işlemcilerin hız değerinin 2.35 GHz olduğunu ve 4 çekirdek olduklarını da hatırlatalım. Ekstra olarak bu seride en çok öne çıkan özellik 8 GB RAM bellek değerinin olması. Dahili depolama olarak da 256 GB değerini sunacak olan telefonun 6 GB RAM bellekli modelinde olacağı düşünülüyor.

Ekran Özellikleri: Ekran konusunda ise seride 5.7 inç ekran boyutu ve Super AMOLED ekran teknolojisi sunuluyor. Çözünürlük değeri için 1440 X 2560 değeri sunan akıllı telefonların Piksel Yoğunluğu ise 515 PPI gibi oldukça yüksek bir değer.

Piksel Yoğunluğu: 515 PPI

Piksel Yoğunluğu

HTC U Ultra

Piksel Yoğunluğu oldukça yüksek olan bir diğer telefon ise şimdilerde düşüş yaşayan HTC markasının yeni serisi olan HTC U Ultra serisi. Telefonun teknik özellikleri ise şöyle;

Ana Teknik Özellikler: Bu seride de farklı bir işlemci seçeneği yok. Snapdragon 821 serisi işlemcilere yer veren modelde sadece biraz daha düşük hız serisi olan işlemci yer alıyor. Yine 4 çekirdek olan akıllı telefonun işlemci hızı ise 2.15 GHz değerinde. Ekstra olarak 4 GB Ram bellek ile beraber gelen modelin depolama alanı ise 64 GB olarak belirlenmiş.

Ekran Özellikleri: 5.7 inç ekran boyutuna sahip olan telefonun ekran çözünürlüğü ise 1440 X2560. Ekran teknolojisi konusunda ise Super LCD 5 seçeneğine yer verilmiş durumda.

Piksel Yoğunluğu: 513 PPI

Piksel Yoğunluğu

Huawei P8 Lite

Yine son dönemde çok konuşulan akıllı telefon serilerinden biri olan Huawei P8 Lite akıllı telefonları da oldukça yüksek Piksel Yoğunluğu değerine sahip.

Ana Teknik Özellikler: HiSilicon Kirin 655 serisi işlemcileri içerisinde barındıran akıllı telefonların toplamda 8 çekirdek olduğunu ve 2.1 GHz hızında çalışan işlemcilere sahip olduğunu belirtelim. Bunun dışında eski nesil LPDDR3 RAM bellek tipine sahip olan akıllı telefonun toplamda 3 GB RAM bellek miktarı bulunmakta. Dahili depolama birimi olarak ise seride 16 GB seçimi yapılmış durumda.

Ekran Özellikleri: 5.2 inç ekran boyutu ve Full HD ekran çözünürlük değeri işle beraber gelen telefonun ekran teknolojisi kısmında ise IPS LCD panele sahip olduğunu ekleyelim.

Piksel Yoğunluğu: 424 PPI

Piksel Yoğunluğu

“2017 Yılı Piksel Yoğunluğu En Yüksek Akıllı Telefonlar” üzerine bir yorum

Yorum yapın