2017 Yeni Seat Arona 1.0 EcoTSI 115 HP DSG Style (4×2) teknik özellikleri

Önerilen satış fiyatı olarak 100 Bin TL civarında bir rakam satılan 2017 Yeni Seat Arona 1.0 EcoTSI 115 HP DSG Style (4×2) modelinin merak ettiğiniz teknik detaylarına bir göz atalım.

Temel özellikleri

Aracın 2017 yılında seri üretimi devam etmektedir. Binek araçlar sınıfında karşımıza çıkan bu aracın segment olarak B segmnet bir araç olduğunu ve gövde tipinin ise Crossover olduğunu belirtmek istiyoruz. Donanım paketinde ise Style olarak geçen aracın yıllık MTV’si ise 646 TL’dir. İspanya – Almanya ortak yapımı olan araç son zamanlarda oldukça fazla satan modeller arasında yer almaktadır.

Şanzıman ve motor özellikleri

Otomatik şanzımanı bulunan aracın 7 ileri vites teknolojisi bulunmaktadır. DSG yani yarı otomatik olan bu araç önden çekişli özelliği bünyesinde barındırmaktadır. ASR yani anti patinaj sistemi bulunan aracın çekiş kontrol sistemi de bulunmaktadır.

Yakıt tipi olarak benzinli üretilen aracın silindir hacmi ise 999 cc’dir. 3 silindir âdeti bulunan aracın direkt püskürtme sistemi bulunmaktadır. Turbo beslemeli olan araçta motor özelliği olarak EcoTSI yani yakıt verimlilik sistemi de bulunmaktadır.

Performans ve Yakıt tüketimi

115 beygir kapasitesinde motoru bulunan bu araçta Tork seviyesi ise 200 NM’dir. Azami devir olarak ise 3500 d/d buluna araç ortalama olarak saatte 182 km hıza kavuşmaktadır. 100 km’ye çıkış süresi olarak ise 11.1 saniye bu araçta test edilmiştir.

Yakıt kapasitesi bakımından 40 litrelik deposu bulunan bu aracın şehir içi tüketim konusunda ise 5.7 litrelik bir yakıt tüketimi söz konusudur. Şehir dışı tüketimde ise 4.5 litre yakan aracın ortalama tüketimi ise 5 litre olarak test edilmiştir. Tavsiye edilen benzin seçeneği ise EURO 6’dır.

Yorum yapın