2017 Yeni Opel Grandland X 1.6 Dizel 120 HP Otomatik Excellence teknik özellikleri

Opel firmasının 2017 yılında karşımıza çıkarttığı yeni aracı  Grandland X’in merak ettiğiniz teknik özelliklerine sitemizden ulaşabilirsiniz. Son zamanlarda oldukça fazla merak edilen bu aracın bütün detaylarını sizler için bu yazımızda ele alacağız.

Temel özellikleri

Araç 2017 yılı içerisinde binek araçlar kategorisinde C segment olarak karşımıza çıktı. SUV gövde tipi bulunan bu aracın donanım paket özelliği ise Excellence olarak geçmektedir. Alman menşi olan bu aracın yıllık motorlu taşıtlar vergisi ise 1035 TL’dir.

Şanzıman ve çekiş sistemi özellikleri

Otomatik şanzımanı bulunan bu aracın 6 ileri vites teknolojisi ile üretildiğini belirtmek istiyoruz. Önden çekişli olan aracın çekiş kontrol sistemi de bulunmaktadır. arazi kabiliyeti bulunan aracın yerden yüksekliği ise 188 mm’dir.

Motor hacmi olarak 1560 cc motoru bulunan araçta 4 adet silindir bulunmaktadır. yakıt püskürtme sistemi ise Common Rail Direkt enfeksiyon yani turbo püskürtmeli sistem araçta yer alan özellikler arasında karşımıza çıkmaktadır.

Performans özelikleri

120 beygir kapasitesi bulunan aracın azami tork seviyesi ise 300 NM’dir. Azami devir olarka 3500 d/d bulunan aracın ortalama hızı ise 189 km’/s’dir. 0 km’den 100 km mesafeye çıkış süresi olarak ise 11.8 saniye test edilmiştir.

Yakıt tüketimi

Araçta bulunan yakıt deposunun toplam hacmi 53 litre olarak tasarlanmıştır. Ortalama tüketim konusunda ise 4.6 litre tüketim gerçekleştiren bu aracın şehir içi tüketimi 5.1 litre, şehir dışı tüketimi ise 4.2 litre olarak test edilmiştir. EURO 6 tercih edilen bu aracın karma CO2 salınım oranı ise 118g/km’dir.

Yorum yapın