10 SEO Tekniği ve Stratejisi 2017 !

10 SEO Tekniği ve Stratejisi 2017 !

Webmasterlar 2017 ye hazır mıyız? Peki bizi ne gibi yenilikler bekliyor. SEO çalışmalarına hiç ara vermeden devam ediyoruz dimi? Google ‘ın algoritmaları sürekli değişiyor. Ve  bu da canınızı sıkıyor. Sizleri 2017 ye girmeden önce SEO konusunda bilinçlendirelim dedik ve sizlere 10 SEO Tekniği ve stratejisi hakkında bilgiler sunacağız. Hazırsanız başlamadan önce kemerlerinizi sıkı tutun yükselişe geçiyoruz.

1)Mobil Sürüm Gelecektir!

seo 2017

Gelecekte insanların masaüstleri ile dolaştığını mı düşünüyorsunuz? Hayır,  tabikide. Gündelik hayatımızda hareket halinde olan insan nüfusu, tüm internet işlerinde mobil cihazları kullanıyor. Artık mobil cihazlar evimizin her yerinde diyebiliriz. Eğer hala responsive dediğimiz mobil uyumlu bir siteniz yoksa işe mobil uyumlu özel bir web sitesi tasarlamakla başlayınız. 2017 yılına girerken Google her geçen gün sitelerin mobil uyumluluğuna daha da önem vermektedir. Mobil uyumluluğu olmayan siteler Google tarafından geriye atılmaktadır. Siz de mobil kurbanı olmamak için sitenizin mobil sürümünü erkenden ayarlayınız.

2)Sitenize Ses Verin!

Hayal gücünüzü hiçbir zaman sınırlamayın. Teknoloji filmlerinde bilim kurgu filmlerinde hep görmüşüzdür. Konuşmanıza karşılık veren sistemler makineler. Bugün artık hayal değil aksine mümkün. IPhone’larında ‘Siri’  özelliği buna tam bir örnektir.

Sesli istekleri eğlendirmek ve insanlara daha iyi hizmet vermek için web sitenize bir kayıt düğmesi eklemek için zaman geldi. Bu, kullanıcıyı sabah kahvelerini çalışma yolunda tutmak gibi parmaklarını daha iyi kullanmaya zorlar.

3)Sitenizin Hızı

Bu konuda Google çok hassas. Senin evinde Superonline olabilir. Fiber internet olabilir ancak herkesin yüksek hızda internete erişimi yok. Yavaş internet sahibi olan kişiler sitenizdeki yavaşlığı fark edip sitenizde daha dolaşmak istemeyecektir ve çıkacaktır. Böylelikle sitenizin hemen çıkma oranında gözle görülür bir artış meydana gelecektir. Web sitenize yüklediğiniz medyanın formatlarını ve duyarlı boyutlarını optimize edin ve gevşek bağlantılar ile anlamsız veriler ortadan kaldırarak yükleme süresini yavaşlatın. Resimleri optimize edin kodlarınızı sıkıştırın böylelikle sitenize giren insanlara güzel bir surfing hazzı yaşatın. Memnuniyet Google açısından çok önemli bunu da Hemen Çıkma Oranından anlıyor

4)Kaliteli İçerik Yayınlayın!

İçerik yazarken içeriklerinizin kaliteli olmasına özen gösteriniz. İçerik koymak müzik koymak gibi değildir. Sadece tek bir mesajla hiti çok yüksek bir site olma olasılığınız çok düşüktür. Profesyonel SEO şirketleri bilgisini sadece optimize etmek için sınırlamaz, aynı zamanda yüksek kaliteli içerik oluştururlar. Bunun için de her SEO şirketi bünyesinde içerik uzmanı bulundurur.

5. Sosyal Medyada Güçlü Bir Yer Edinme

2017 seo haritası

Yeni bir site sahibiyseniz ilk yapmanız gereken işlerden biridir aslında güçlü bir sosyal medya edinmek. İnternette hayatları hakkında kişisel bir sayfası mı olsun ararsın, yemek tarifi sayfası mı ararsın, yediden yetmişe herkesin sosyal medya hesabı ve sayfa geçmişi bulunmaktadır. Bu tür sayfalarda profillerde sitelerinin içeriklerini paylaşarak gittikçe sosyal medyada markalaşma yolunda büyük adımlar atabilirsiniz. Sosyal medyayı kaçırmayın, internet kullanıcılarının ev kapısı ve optimizasyon için geniş bir potansiyel pazar. Makalelerinizi sosyal medyada paylaşınız. Makalenizin çok hızlı bir şekilde indekslenmesine de sebep olacaktır. Çünkü Google botları Facebook, Twitter gibi sosyal medya ağlarından zaten hiç çıkmamaktadır.

6. Link Satın Alma

Artık sayfanıza geri dönmek için yüzlerce bağlantıyı satın almanın, artık çalışmayan bir hile olduğunu bilmelisiniz. SEOlar şu ana kadar onu yakaladı. Arama motoru kullanıcısının zihnini anlamak, insanları ağın her yerine yönlendiren sahte bağlantı satın almak gibi ucuz antiklere başvurmak yerine uygun anahtar kelimelerle daha iyi bağlantılar oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Kullanıcıyı yanıltmayın. Onları yanıltmak yerine yardımcı olun sahte bağlantılara yönlendirmeyiniz. Google yapay zekası artık  link satın almaları anlayacak hale geldi diyebiliriz.

7.Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler Seçin

Uzun kuyruk anahtar kelimeler, ürününüz veya hizmetiniz için daha genel baş kelimelerden daha belirgin olan anahtar kelimeler veya anahtar kelimelerdir. Genel olarak, uzun kuyruk anahtar kelimeler daha az arama trafiği elde eder, ancak genellikle daha yüksek bir dönüşüm oranına sahip olurlar. Ayrıca, uzun kuyruklu arama terimleri için daha az rekabet vardır. Pazarınız ne kadar spesifikse, o kadar az rekabetle rekabet etmek zorundasınız.

İnsanların ihtiyaçları daha karmaşık hale geldi. İnternet, tek kelimelerin anlamlarını vermek için bir sözlük olarak kullanılmaz. Daha ziyade, ilgi konusu konusuna dayalı cümleler ve cümleler içeren belirli makaleleri hedef almanın aracı haline geldi. Örnekleyecek olursak GM5 plus adında bir cep telefonuna sahipsiniz. Zil sesi değiştirme konusunda bir sorun yaşadınız. Siz bunu Google ‘ a Gm5 olarak yazmazsınız. Gm 5 zil sesi nasıl değiştirilir bunun gibi varyasyonları denersiniz. Yazılarınızı da anahtar kelimelerini direk sorun odaklı seçerseniz sitenizin organik trafiğinde baya artışlar yaşayacaksınız.

8.Web Sitenizi Https’ye Geçiriniz!

Web sitenizi https olarak değiştirin. Sitenizi http’den https olarak değiştirme, kullanıcıyla olan bağlantıyı güvence altına alacak ve ayrıntılarını koruyacaktır. Herhangi bir çevrimiçi para nakit işlemi gerçekleşirse, yalnızca https yoluyla güvende kalırlar. Google protokollerini güvenli hale getirdiğinizden dolayı  sıralamanızda yükselmeler olacaktır.

9. Kullanıcı deneyimi (UX)

Satış kuralı: Müşteri her zaman haklıdır.

İnternet kuralları: Kullanıcı her zaman haklıdır.

Artık SEO’ da eski kalıp çalışmalar değişmektedir. Üstteki örnekte de bunu çok iyi açıkladığımızı düşünüyoruz. Sitenize giren kişi sayfanızda rahat rahat gezmeyi daha sonra alışveriş sitesiyle alışveriş yapmayı isteyecektir. Site sahibi yani patron ise daha çok satış yapmak isteyecektir. Hepsinin zevklerini isteklerini yapmak da SEO şirketine düşecektir.

Sitenizin sunduğu çeşitli seçenekler aracılığıyla iyi bir hızda kendilerine yardımcı olun ve yardımcı olun. Empati bu alanda harikalar yaratacaktır. Deneyimi hoş ve kullanıcı dostu tutmak, geri dönüş ve daha iyi puanlama garantisi verecektir.

10. Google Kral, ancak Bing’i ve Yahoo’yu da unutma

İnternet dünyası sadece Google etrafında dönmez. Arama motorlarının tekel olmadığını anlayın. Yahoo’yu veya Bing’i tercih eden kullanıcılar da bulunmaktadır günümüzde hem de sayısı çok az diyemeyiz.

Bunun, büyük arama motorlarının çalışmalarına uyum sağlamanızı ve buna göre sitenizi geliştirmenizi gerektirdiğini anlayın. Buna, Google’ın optimizasyonu değil, Arama Motoru Optimizasyonu adı verilir.

Sitelerinizi, bu motorların çalışmasıyla eşleşecek şekilde ayarlayın, SEO’yu  3 arama motorunda da ilk sıralara sokmak için çalışmalar yapınız. Her alanda sıkı rekabet var siz seyrek kullanılan arama motorunda ön plana çıkın rekabet az kazancınız yüksek olsun.

2017 ye sayılı günler kala SEO hakkında yazdıklarımızı özetleyecek olursak

2017’deki gelişmiş SEO teknikleri ve stratejilerinin, ilk dönemden önce çok sayıda web sitesinin işlevselliğini ve kalitesini geliştirmesi bekleniyor. Sitemizin mobil uyumlu olmasına, güvenlik sertifikasının olmasına, paralı link satın almamaya, güçlü bir sosyal medyaya sahip olmaya ve çalışmalarınızı bu yönde sürdürmeniz dileğiyle…

“10 SEO Tekniği ve Stratejisi 2017 !” üzerine bir yorum

Yorum yapın